Videón, ahogy turbános-fegyveres férfiakkal bulizik Imane Helif a szülővárosában

2024. augusztus 19. 11:25

Meg lett ünnepelve az az olimpiai arany.

2024. augusztus 19. 11:25
null

Imane Helif, a férfi kromószómákkal rendelkező, de a párizsi olimpián a női 67 kg-os súlycsoportban aranyérmet nyerő algériai bokszoló a múlt hét végén Algírból hazautazott szülővárosába, a fővárostól 340 kilométerre délnyugatra fekvő, mintegy 200 ezer lakosú Tiaret városába. Itt egy nyitott tetejű autóbuszon vonult végig, rendőri biztosítással, és több ezren köszöntötték, derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Az ünneplés eléggé abszurdra sikerült: turbános-fejkendős és fegyveres férfiak önfeledten ugráltak egy női sportolót ünnepelve egy olyan országban, ahol a női jogok eléggé távol állnak az európai szinttől.

Az ok mindenesetre az lehet, hogy a 43 milliós észak-afrikai ország nem bővelkedik olimpia érmekben: Párizsban is mindösszesen kettő aranyat gyűjtöttek, – az egyik Helifé – és az 1960-as függetlenség óta is csak 7 darab első helynél járnak.

Ennek megfelelően Helif ki is élvezte a pillanatokat, és nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy mik a fejlemények az általa „internetes zaklatás” miatt tett feljelentések ügyében.

Ezt is ajánljuk a témában

A büszkeség és a megtiszteltetés csúcsa abban rejlik, ha képviselheted a hazádat, és magasra emelheted a zászlaját. Még nagyobb öröm, ha ezt a büszkeséget megoszthatod a családoddal, a szeretteiddel és a közösségeddel. Az a szívélyes fogadtatás, amit Tiaret és Biban Misbah utcáin kaptam, valamint a szeretet és támogatás elsöprő érzése örökre a szívemben marad. Tiszta szívemből köszönöm mindenkinek. Köszönöm, Tiaret, köszönöm, Algéria. Köszönöm minden arabnak és mindenkinek, aki támogatott és mellettem állt. A jövő fényes, ha Isten is úgy akarja” – posztolta Helif az ünneplős képekhez.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zrx8
2024. augusztus 19. 16:02
kanbuli
balzo-attila
2024. augusztus 19. 15:05
Miért kell folyamatosan hazudni? Hol látható az a videó ahol fegyveres férfiakkal bulizik?
king-kong
2024. augusztus 19. 14:54
Megérdemli! Nagyszerű női olimpikon!
mosogato-jozsi
2024. augusztus 19. 14:49
Vessetek meg, de én kurnék vele. Nagyon jó nő. Amúgy sem áll tőlem távol az ilyesmi, amióta látom a töretlen népszerűségét Helifnek, én is bátrabb vagyok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!