Valencia lakói a bűnöző migránsok miatt követelik egy bár bezárását

2024. augusztus 18. 16:48

A spanyol városban egyre nő a feszültség a helyi lakosok és egy bár körül csoportosuló, többségében szubszaharai migránsok között.

2024. augusztus 18. 16:48
Migrants arrive in Italy

Nyitókép: STRINGER / AFP

 

Az elmúlt héten a La Raiosa városnegyed lakói aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy elérjék egy vendéglátóhely bezárását, mivel a migránsok szinte minden este veszélyes konfliktusokat provokálnak, gyakran késes verekedésekkel zárva az összetűzéseket – írta meg a Magyar Nemzet.

A helyiek elmondása szerint az utcai drogfogyasztás és a prostitúció mindennapossá vált a bár környékén, ami jelentősen rontotta az életminőséget és a közbiztonságot.

 „Hozzávágtak egy széket a fejemhez, miközben a lányom a karomban volt” – mesélte az egyik, a bár közelében lakó nő. Hozzátette, hogy a bevándorlók gyakran az ajtóik előtt létesítenek szexuális kapcsolatot prostituáltakkal, és reggelente rendszeresen találnak emberi ürüléket és hányást a bejáratoknál.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Martin Ethelwolf

Facebook

Idézőjel

A fasiszta persze fasiszta, annak minden ürügy, és az is igaz, hogy ez a balhé gyanúsan a Labour Party választási győzelmét kíséri.

La Raiosa lakói szerint az elmúlt évben drámaian romlott a környék közbiztonsága. 

Szemtanúk beszámolói alapján előfordult már, hogy a migránsok nyíltan fegyvert rántottak, és azzal fenyegették egymást.

 A bár teraszát ugyan már bezáratták az önkormányzattal rossz egészségügyi körülmények miatt, de ez nem oldotta meg a problémát. A migránsok azóta a bár bejáratánál gyűlnek össze, hogy alkoholt fogyasszanak, kábítószert használjanak, majd ezek az éjszakai összejövetelek gyakran verekedéssel végződnek.

Ezt is ajánljuk a témában

A bár tulajdonosa, egy ázsiai nő, érdektelenséggel reagált a történtekre, mondván, nem ő felelős a migránsok viselkedéséért, mivel az incidensek nem a bárján belül, hanem az utcán történnek. A lakók, akik már kétszáz aláírást gyűjtöttek össze a hely bezárása érdekében, minden este rendőrt hívnak a szubszaharai csoporthoz, hogy megpróbálják kordában tartani az egyre súlyosbodó helyzetet.

A probléma nemcsak Valenciában jelentkezik, hanem Spanyolország más részein is egyre gyakoribbak az afrikai bevándorlók által elkövetett bűncselekmények. A héten Barcelonában pakisztáni drogkereskedők csaptak össze fegyverekkel, míg a Kanári-szigeteken egy játszótéren történt késelés. Az ilyen esetek azt mutatják, hogy a migrációs helyzet egyre nagyobb kihívást jelent a spanyol társadalom számára.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robi54
2024. augusztus 19. 14:29
Csúnya,rasszista spanyolok! Ejnye bejnye,így bántok a szegény menekültekkel? Szabad ilyet csinálni a toleráns EU-ban? Tartsátok oda a nyakatokat,hátha elvágják.
atti64
2024. augusztus 18. 20:28
GOLYOSZOROT NEKIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Johogy
2024. augusztus 18. 19:41
A majom joval tomorebb kifejezes mint a szubszaharai migrans.
goldie-2
2024. augusztus 18. 18:58
Nem baj picinyeim, lesz ez még rosszabb is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!