„Üldöztetése fenyegetést jelent a demokráciára” – újabb korábbi demokrata vezető áll Donald Trump mellé

2024. augusztus 27. 16:51

Éleződik az elnökválasztási verseny a nyár végén.

2024. augusztus 27. 16:51
null

Nyitókép: AFP/JEFF KOWALSKY

A 2024-es amerikai elnökválasztásra való felkészülés hevében Donald Trump és Kamala Harris között szoros verseny bontakozik ki, amely az egész világ figyelmét felkelti. 

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint Harris vezet, bár az előnye mindössze néhány százalékpont, ami a hibahatáron belül mozog. 

A demokrata jelölt, Harris népszerűsége különösen erős Tim Walz alelnökjelölttel az oldalán, míg Trump kampányacsapata kihívásokkal néz szembe – állítja az Euronews.

Ezt is ajánljuk a témában

Donald Trump kampányának egyik legnagyobb meglepetése, hogy Tulsi Gabbard, a volt demokrata kongresszusi képviselő hivatalosan is támogatásáról biztosította őt.

Gabbard, aki 2020-ban még a Demokrata Párt elnökjelöltjei között versengett, most teljes mértékben elhatárolódott korábbi pártjától, és Trump mellé állt. Gabbard Michiganben, egy fontos billegő államban csatlakozott Trumphoz, ahol élesen bírálta a Biden-kormányzatot az afganisztáni kivonulás kezeléséért – számol be a BBC.

Gabbard korábban a Demokrata Párt progresszív szárnyához tartozott, de az elmúlt években egyre inkább távolodott a párt „woke” politikájától, amely szerinte ártott az ország érdekeinek.

2022-ben hivatalosan is kilépett a pártból, és azóta a Fox News állandó vendégeként kritizálta a demokratákat. Gabbard Trump támogatásával most arra szólította fel a választókat, hogy a volt elnököt válasszák, mondván, hogy ez az ország megmentéséről és a nép szolgálatáról szól.

Ezt is ajánljuk a témában

Miközben Trump új szövetségeseket keres, több mint 200 korábbi republikánus vezető és alkalmazott Kamala Harris mellett foglalt állást. Egy nyílt levélben, amelyet többek között George H.W. Bush és George W. Bush, valamint John McCain és Mitt Romney korábbi tanácsadói írtak alá, azt állították, hogy egy újabb Trump-kormányzat veszélyeztetné az amerikai demokráciát. 

Ezzel szemben Gabbard azt állítja, hogy Trump üldöztetése maga jelent fenyegetést a demokráciára.

Gabbard hivatalos támogatása Trump mellett egy látványos politikai utazás csúcspontja, amely a Demokraták progresszív balszárnyán kezdődött. 2016-ban még Bernie Sanders elnökjelölti kampányát támogatta, majd 2020-ban saját elnöki ambíciókkal lépett a porondra, liberális ügyeket, mint például az állami egészségügyet és az ingyenes egyetemi oktatást képviselve. Most azonban Trump melletti kiállása azt mutatja, hogy radikális változáson ment keresztül politikai nézeteiben.

Ezt is ajánljuk a témában

Az amerikai elnökválasztás tehát rendkívül kiélezett és bizonytalan kimenetelű, mivel mindkét jelölt komoly támogatást élvez saját táborában. Az elkövetkező hónapokban a kampány intenzitása csak tovább fog fokozódni, ahogy Trump és Harris továbbra is igyekszik meggyőzni a választókat arról, hogy ők a megfelelő választás Amerika jövőjének biztosítására.

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FreeEurope
2024. augusztus 27. 18:28
Skywalker_bp véleménye, amivel éppenséggel egyet is tudok érteni: Kamala Harris politikai teljesítménye zéró, történelmi tudatlanságán egy alsó tagozatos is megütközik.
Skywalker_bp
2024. augusztus 27. 18:23
Milyen fasza lehetett Trump elnöksége és milyen jó szívvel emlékezhet erre a hisztis milliárdos nárciszra Amerika, ha egy Kamala Harris, akinek politikai teljesítménye zéró, és akinek történelmi tudatlanságán egy alsó tagozatos is megütközik, képes átvenni Trumptól a vezetést?
Ízisz
2024. augusztus 27. 17:55
Z. A Stand Up America US Foundation hírszerző csoportja vizsgálta, hogy ki irányítja valójában az USA kormányt. A csapat zárt ajtók mögött működik a Fehér Házban. Obama a tényleges vezető, aki naponta ellenőrzi és irányítja a műveleteket. Ez a csoport irányítja az USA és a világ nagy részét, azzal az egyetlen céllal, hogy kiszipolyozza az ország vagyonát. ŐK döntik el, hogy kik lesznek a győztesek a politikában, az üzleti letben, a gazdaságban, a médiában, a választásokon az oktatásban. Most már név szerint is azonosítani tudtuk ennek a társaságnak a tagjait. A Tanács(Mély állam, Deep State): Michael Horowitz Christopher Wray, az FBI igazgatója Merrick Garland igazságügyi miniszter Jeffrey Ragsdale Szakmai Felelősségi Hivatal Corey Amundson igazságügyi minisztérium Lisa Monaco helyettes államügyész Marshall Miller Az USA Legfelsőbb Bíróság kivételével minden kormányzati szerv és ág a Tanács befolyása alatt áll, amely egy érinthetetlen, törvényileg kodifikált sui generis szervezet.👉
Camael
2024. augusztus 27. 17:44
előbb meghamisítják a közvéleményt, majd a válsztásokat, utána meg hivatkoznak arra hogy már a közvéleménykutatások is a demokrata jelölt győzelmét jelezték előre
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!