Ukrajna lebukott: megdöbbentő módszerekkel próbálja lejáratni Magyarországot

2024. augusztus 14. 11:38

Ha Magyarország mószerolásáról van szó, Ukrajna a titkosszolgálati eszközöktől sem riad vissza egy horvát lap szerint.

2024. augusztus 14. 11:38
null

Nyitókép: AFP/John MacDougall

Magyarországot lejárató és képtelenségeket tartalmazó dokumentumot állított össze az ukrán titkosszolgálat egy kétes hírű horvát portál szerint. A Nacional úgy tudja, hogy az ukrán szolgálatok egy Magyarországgal szemben súlyos vádakat megfogalmazó dokumentummal házalnak az Európai Unió vezetőinél. 

Most éppen azzal támadják Magyarországot az Európai Bizottság elnökénél, hogy Orbán Viktor egy céghálón keresztül csapja be az Európai Uniót, amivel megkerüli az olajembargót – csakhogy

az olajembargó Magyarországot egyébként sem érinti, tehát nincs is mit megkerülni. 

A sztorit megszellőztető horvát lap semmilyen bizonyítékot nem talált az ukránok által kitalált történetre, sőt, még a szerző által emlegetett exkluzív dokumentumról sem derül ki valójában semmi konkrétum.

A horvátok állítólag egy magas rangú energiaügyi forrástól jutottak hozzá a dokumentumhoz, amit az ukrán szolgálatok tagjai állították össze, és elküldhették közvetlenül az Európai Unió vezetőihez, többek között a Bizottság elnökéhez, Ursula von der Leyenhez is.

Kijev tehát már a titkosszolgálati módszerektől és a talán nem is létező dokumentumokkal való haknizástól sem riad vissza, ha Magyarország lejáratásáról van szó.

A szerző a cikkben többször is felhívja arra a figyelmet, hogy ez egy informális, „non-paper formájú dokumentum", aminek tartalmát más forrásból lehetetlen megerősíteni, csakhogy még ennek a létezését sem támasztja alá semmiféle konkrétummal.

Ukrajna Magyarországgal szembeni lejáratási kísérlete és a Bizottság elnökével ápolt szoros kapcsolata mindenesetre finoman szólva sem cáfolja a magyar kormány azon elméletét, miszerint a Magyarország energiaellátását veszélyeztető ukrán döntés mögött Brüsszel állhat.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2024. augusztus 17. 09:55
A magyar kormánypárti nyilvánosságban milyen akadálytalanul terjed az orosz dezinformáció, milyen kitűnő terepe az orosz információs hadviselésnek! Az unióban nincs még egy ilyen ország! Remélem, hamarosan fény derül arra, hogy miért!
bagira002
2024. augusztus 16. 23:13
Ukrán terroristával Magyarország ne foglalkozzon , segélyeket minimálisra lecsökkenteni , nem tárgyalni vele csak akkor ha ő hív válaszolni . Nem Kiievben rohanni , háborúzik az ő baja semmi közünk hozzá , hisz az ellenségünk úgy kell kezelni . Egymást ütik kit érdekel . Nem szabad beleavatkozni , kormány ne legye önzetlen jótékony , látjuk semmibe se nézik . Ursula-Zelenszkij két gonosz alak .
AKicsi
2024. augusztus 16. 22:46
A nemFiatal nemDemokraták megteszik ezt maguk is. Nem várnak senkire, hogy lejárassa Magyarországot, megcsinálják ők.
csapláros
2024. augusztus 15. 09:32
Klebermann 2024. augusztus 14. 20:34 ..."Geciláda nemzetáruló Orbán ezt is megérdemli, "...Ezt csináljátok 2006 óta: fölköptök és ALÁÁLLTOK. Milliárdos károkat okoztok másoknak és MAGATOKNAK azzal, hogy ott akasztotok be Magyarországnak és a kormánynak, ahol tudtok. Az ország rossz hírének a keltésével, hogy itt MINDEN SZAR, az ország ELLENSÉGEIT kiszolgálva, amikor az európai parlamenti jelentéseket diktáltátok nekik, négyet is egymás után, a 7-es cikkely eljárást is elindíttatva. Uniós támogatások kifizetését gátoltátok meg rendre, és azután TI HŐBÖRÖGTÖK a legjobban, amikor EMIATT hiányzik a pénz a az úthálózat, az egészségügy, az oktatás fejlesztésére. Most is egy SEMMIHEZ nem értő szaros-hugyos bőröv csattogtató szélhámos valagát nyaljátok ezerrel, akinél még Maunika, vagy Győzike is jobb politikus lehetne, de nektek, nyomorult agyhülye proliknak EZ kell, ezerrel tapsolva a magatok HÜLYESÉGÉNEK és nyomorának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!