„Úgy igazságos, ha ezt először az Egyesült Államok elnökének mutatom be” – kész terve van Zelenszkijnek a háború lezárására, itt vannak a részletek!

2024. augusztus 28. 06:17

Napokon belül felfedheti lapjait az ukrán elnök.

2024. augusztus 28. 06:17
Zelenszkij

Fotó: Ukrainian Presidency / ANADOLU / Anadolu via AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kurszki művelet összefügg a második békecsúccsal is, amelyet Ukrajna Oroszország képviselőinek részvételével szeretne megtartani. Mindazonáltal leszögezte, hogy a jelenlegi szakaszban nincs értelme a párbeszédnek Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, mivel „az agresszor állam vezetője” nem akarja befejezni diplomáciai úton az Ukrajna ellen kirobbantott háborút. Ismételten hangsúlyozta: a kurszki művelet fő célja, hogy Oroszországot rákényszerítsék a háború leállítására.

Ezt is ajánljuk a témában

Az elnök kitért arra, hogy a kurszki hadművelet megkezdésekor az orosz erők a harkivi és a zaporozzsjai irányokból mozdultak el, de Donyeck megyéből nem vonták vissza a csapataikat.

Közölte, hogy Ukrajna már elkészítette azt a tervet, amellyel győzelemmel zárhatja le a háborút, és ezt a tervet hamarosan bemutatja Joe Biden amerikai elnöknek, valamint Kamala Harris és Donald Trump elnökjelölteknek. „Úgy igazságos, hogy ezt a tervet először az Egyesült Államok elnökének mutatom be. Rajta múlik ennek a tervnek a sikere, hogy megadják-e nekünk azt, ami ebben a tervben van, vagy sem. Szándékom szerint szeptemberben egy értekezleten bemutatom neki ezt a tervet.

Szerintem az a helyes, ha Kamala Harrisnek és Donald Trumpnak is bemutatjuk, mert nem tudjuk, ki lesz az új amerikai elnök”

– magyarázta.

Ezt is ajánljuk a témában

Zelenszkij közölte, hogy a hétfő hajnali nagyszabású orosz rakéta- és dróntámadás visszaverésében részt vettek a nyugati partnerek által biztosított F-16-os vadászgépek is. „Az F-16-osok nagyon jó eredményeket értek el. Ennek a hatalmas támadásnak a részeként F-16-osok segítségével lelőttünk több rakétát és drónt” – mondta az elnök, hozzátéve, hogy Ukrajnának egyelőre nincs elegendő F-16-osa, és még pilótákat is ki kell hozzájuk képezni.

Hétfőn az ukrán légierő parancsnokának közlése szerint Oroszország 236 légitámadó fegyvert vetett be Ukrajna ellen, az ukrán légvédelem 102 rakétát és 99 csapásmérő drónt semmisített meg.

(MTI)

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. augusztus 29. 14:38
Zselé olyan mint Patkány Peti, neki is nyerő lapjai vannak, de amiket csak néhány nap múlva fed fel, azt is csak a haverjának, az amerikai elnöknek...
Shanya
2024. augusztus 28. 14:44
Nagyon helyes. Én is mint alkalmazott minden fontos döntést megbeszélek a főnökömel. Elvégre ő hozza a pénzt.
2024. augusztus 28. 10:00 Szerkesztve
Volodimir Zelenszkij a béketárgyalások megkezdésének elsődleges akadálya, hiszen március óta nincs működési joga. Erről még Amerika és az unió is tudomással bír, tehát lehet lépéseket tenni a béketárgyalás irányba.
google-2
2024. augusztus 28. 10:00
A Nagy Testvér “csak” a véreteket kéri. Látom, szívesen adjátok, nem a tietek, a pórnépé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!