Tüntetések törtek ki Bulgáriában az LMBT-propaganda iskolai betiltása után

2024. augusztus 09. 10:40

Forrnak az indulatok a balkáni országban, Sorosék is szervezkednek.

2024. augusztus 09. 10:40
Protest In Sofia.

Nyitókép: Hristo Vladev / AFP

 

Csütörtökön tiltakozók gyűltek össze a bolgár parlament előtt, hogy kifejezzék elégedetlenségüket az előző nap elfogadott törvénymódosítás miatt, amely megtiltja az LGBTQ+ és a „nem hagyományos szexuális preferenciák” propagálását az iskolákban. A tüntetést feminista, LGBTQ+ és más jogvédő csoportok szervezték, követelve a módosítás visszavonását – számolt be az Euronews

A demonstrálók szivárványzászlókat lengetve skandálták a „Vétózzák meg a törvényt!” jelszót, miközben a rendőrség biztosította a helyszínt. Ivan Ivanov, az egyik tiltakozó az Euronews-nak

arról panaszkodott, hogy szerinte ez az első lépés a nem hagyományos szexuális orientáció kriminalizálása felé,

amit teljesen elfogadhatatlannak tart, és ellentétesnek azzal, amit Bulgáriaként és társadalomként képviselni szeretnének.

A tüntetés egyik szervezője természetesen a Soros-féle Amnesty International helyi szervezete volt.

Ezt is ajánljuk a témában

A törvénymódosítást a bolgár parlament szerdán fogadta el, amelyet több, az Európai Uniót támogató párt is megszavazott – szörnyülködik az Euronews. A 240 fős parlamentben 159 képviselő szavazott a változtatás mellett. 

A módosítás megtiltja az iskolákban az olyan „ötletek és vélemények népszerűsítését és támogatását, amelyek a nem hagyományos szexuális orientációhoz vagy a biológiai nemtől eltérő szexuális identifikációhoz kapcsolódnak” .

Ezt is ajánljuk a témában

Bulgáriát korábban is bírálta az EU az LGBTQ+ közösség jogainak megsértésére hivatkozva.

Összesen 349 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. augusztus 11. 12:46
A MANDINER kitesz egy közérdekű cikket, majd pár óra műlva beveszi, amikor értelmesebb hozzászólások is érkeznek rá a SEXYKITTY-n kivül. Immár legalább 1 éve teleirja a Kommentszekciót ez az őrült Sexykitty, de a Mandi NEM KÉPES tenni róla, h. ezt a fórumot ilyen trollok ne járassák le. Sürgősen lekerül a téma megoldás nélkül. Az okos tanácsokat a SZAKEMBEREK nem olvassák el, mert ők MINDENT jobban tudnak és mennek fejjel a falnak.
auditorium
2024. augusztus 10. 16:48
Hogyan lehet elkerülni a nemzetközi perpatvart az LMBTQ+ és más jogvédő csoportokkal szemben ? Megmondom. NEM kell törvénybe iktatni, hanem az iskolákat delegálni (Iskolaigazgató-tantestület és szülői munkaközösség) döntse el minden iskolaév elején, hogy legyen-e FAKULTATIV Lmbtq- oktatás, amennyiben a szülők ezt kérik. GARANTÁLTAN a szülők 95%-a visszautasitja, a maradék 5% gyerekei pedig kapjanak ilyen oktatást. Ez bevált módszer, az EU- brxi vezetés NEM köthet bele, akinek ez kell, az megkapja. Igy van ez más EU-tagállamban a vallás oktatással is. Aki kéri, annak garantálják, aki másvallású vagy ateista, annak más foglalkoztatást biztositanak. Punktum. Vége a vitának .
Hangillat
2024. augusztus 09. 19:26 Szerkesztve
Homofóbia van, heterofóbia persze nincs. Ellen- eljárást kell indítani az EU-ban heterofóbia miatt! Ha hagyják az aberráltak nyomulását, akkor a heteró csók, pusszantástól averziót érzők bevezethetik a csók&puszimérő nyilvános helyen való viselését évi limittel, szankcióval, a fel nem használt mennyiség a MSSLHNGZKNK+. A zsidó-keresztény örökséget kihagyták az EU Alkotmányból. A mitológiából mikor jelenik meg az aberráltak gyerekeknek szánt játékszere? Zeusz bika képében - Europa meghágása. igazi európai örökség! Teozófia, zoofília, homofília, humanofília adja az inter-theozoohumanophile- összetétel alapján Zeuszbika plusz krétás Europa- itt multikeblű sellő fürdőkádi sípoló- kopulációs játékát. A Zeuropa piaci megjelenését az olimpiára jelezte az Ultralibster-Cyberspy.
laszlo 964
2024. augusztus 09. 18:54
Soros úr dolgozik !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!