Szűk családi körben vettek búcsút Alain Delontól

2024. augusztus 24. 19:51

Mintegy ötvenen voltak jelent a szertartáson, közöttük Rosalie van Breemen, a színész volt felesége, két fiatalabb gyermekének anyja, valamint Paul Belmondo, a régi barát és vetélytárs, Jean-Paul Belmondo színész fia.

2024. augusztus 24. 19:51
null

Nyitókép: GEORGES BENDRIHEM / AFP

Szűk családi körben, vallási szertartás keretében vettek végső búcsút Alain Delontól családtagjai és barátai szombaton a filmsztár közép-franciaországi Douchy-ban található birtokán. Röviddel a gyászszertartás időpontja – 16:00 óra – előtt két fia, Anthony és Alain-Fabien üdvözölte a birtok kerítésénél a francia filmművészet legendás alakjának mintegy száz tisztelőjét.

Ezt is ajánljuk a témában

A filmművész augusztus 18-án, 88 éves korában hunyt el gyermekei, Anthony, Annouchka és Alain-Fabien körében. Az elhunyt kívánságának megfelelően – aki évekkel a halála előtt eldöntötte, milyen temetést szeretne –, a szertartást az a lelkész, Jean-Michel di Falco, Gap volt püspöke vezette, akit már régóta a francia hírességek lelkészének tartanak. 

Mintegy ötvenen voltak jelent a szertartáson, közöttük Rosalie van Breemen, a színész volt felesége, két fiatalabb gyermekének anyja, valamint Paul Belmondo, a régi barát és vetélytárs, Jean-Paul Belmondo színész fia.

Delon egykori partnere, A párduc hősnője, a 86 éves Claudia Cardinale nem vett részt a búcsúszertartáson, mert – amint ügynöke közölte – az „túl fájdalmas” lett volna neki. A búcsúztatón minden jelenlévőnek le kellett adnia a mobiltelefonját az esemény bizalmas jellegére tekintettel. A család kérésére a hatóságok a hétvégére megtiltottak mindenféle repülést a birtok felett. A gyászszertartást a Delon által 1971-ben megvásárolt, La Brulerie nevű birtok kápolnájában tartották meg. Delont kutyái sírjának közelében temették el, amire a hatóságok kivételes jelleggel adtak engedélyt.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. augusztus 25. 08:43
AZ EGYIK LEGNAGYOBB FRANCIA VOLT...........SAJNOS IGAZA VOLT FRANCIAORSZÁG ELESETT!!!!!!!!!!!!!!! ÉN MÁR MENNÉK ONNAN CSAK NEM TUDOM VAN E A VILÁGON MÉG JO LAKHELY!
koronaszepe
2024. augusztus 25. 00:38
Halottakról igazat vagy semmit! „Legjobb esetben, te egy barát vagy számomra. De nem a fiam, nem hasonlítasz rám, nem örökölted sem a szemeim, sem a hajam.” – üzente Christiannak Delon, pedig csak a vak nem látta, hogy a fiú kiköpött apja. Sajnos, ő nem lehetett ott a temetésen, már meghalt! Delon édesanyja, elismerve a nyilvánvaló, szemmel látható hasonlóságot, hivatalosan is örökbe fogadta az unokáját. Hányatott élete volt, édesanyja, az egykori modell súlyosan drogfüggő volt, ahogy a fiú is az lett. Sötét folt ez a legenda életében. Béke poraira!
apoa
2024. augusztus 24. 21:36
Kedvenc színészem volt. Mellette mélyen egyetértettem a világnézetével is. Béke vele!
nemugatolmerkapol
2024. augusztus 24. 20:55
Tudom, hogy ez volt Delon akarata, de számomra ez akkor is annyira méltatlannak tűnik. Remélem, lesz legalább egy filmes díj, színház, vagy utca elnevezve róla! Ő nem egy francia színész volt, hanem 'a' francia színész. Érdemes egy Alain Delon nélküli világban hinni még a moziban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!