Rángatják az oroszlán bajszát: orosz előretörés Donyeckben, újabb ukrán település esett el

2024. augusztus 19. 18:19

A kisváros az orosz erők egyik fő csapásiránya a térségben.

2024. augusztus 19. 18:19

Nyitókép: Kirill Zykov / AFP

Orosz csapatok elfoglalták a Donyeck régióban található Zalizne (korábbi nevén Artyjomovo) települést – közölte az orosz védelmi minisztérium a vasárnapi hadijelentést ismertetve. A település Toreck határában található, amely kisváros az orosz erők egyik fő csapásiránya a térségben Pokrovszk mellett. A háború előtt mintegy ötezren lakták Zaliznét, Torecknek pedig hozzávetőleg 30 ezer lakosa volt.

A tárca közölte, hogy orosz ellenőrzés alá került Donyeck régióban a Viemka vasúti állomás is. 

A jelentés szerint az ukrán hadseregnek csaknem 1800 katonája esett el vagy sebesült meg a harcokban.

A minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg hét lőszer- és üzemanyagraktárt, egy Sz-300P légvédelmi rakétaüteget, 26 HIMARS-rakétát, továbbá 49 drónt. A tárca közölte azt is, hogy az ukrán csapatok augusztus 6-án indított betörése óta az ukrán erők vesztesége az oroszországi Kurszk megyében 3800 halott és sebesült. Emellett az ukrán hadsereg 54 harckocsit, 26 gyalogsági harcjárművet, 48 csapatszállítót és 281 egyéb páncélozott harcjárművet vesztett.

A beszámoló szerint az utóbbi 24 órában három olyan ukrán támadást hárítottak el, amely a kurszki Olgovka, Russzkoje Cserkasszkoje és Porecsnoje felől érkezett. A harcokban az ukrán erők legkevesebb 25 katonája vesztette életét, és négyen hadifogságba estek.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában


  

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. augusztus 20. 05:40
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor türannosza, a zseb-cár parancsa: ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** ↓↓↓ !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ↓↓↓ ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
B_kanya
2024. augusztus 19. 21:44
"Loopus 2024. augusztus 19. 19:39 " American media suggest this can be seen, for example, in the armored vehicles, which the Ukrainians are losing at twice the rate of the defending Russians. Journalists from "Forbes" have reached this conclusion by citing data from an Oryx analyst." Húha, ha az oryxos ügynök (akik kimutatták, hogy a fuckránok több orosz tankot zsákmányoltak, mint ahányat vesztettek - három kategóriában: sérült, megsemmisült, zsákmányolt - tehát kijavítás nélkül is több tankjuk van a nyugati segíj nélkül is mint amennyivel kezdtek) is már kétszeres hohol veszteséget látnak, akkor lesz ott 6-8x is.
B_kanya
2024. augusztus 19. 21:41
Kovács Ubul 2024. augusztus 19. 20:35 " Ukrajna haderejének a többszöröse nyuxik a csernozjomban." A "6 óra alatt a Balatonon leszünk" "1956-ot levertük" 128-as dandár a rabolt Munkácsról HÁROMSZOR lett feltöltésre kivonva, a harmadik után, 2023 augusztusában még a hadtápost is meglátogatta Miszter Iszkander Dnyepropetrovszkban... Szóval ja, lehet...
alenka
2024. augusztus 19. 21:35
Idegesítő és veszélyes ilyen fajt a közelünkben tudni, mint az ukrán...rossz szomszédság ukrán átok! ... Gonoszok, mocskok, csalók, soviniszták, fasiszták!...az emberiséghez semmi közük...Putin előre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!