Már egy óbudányi embert kellett evakuálni a kurszki körzetekből

2024. augusztus 19. 17:59

Az evakuálási intézkedések megkezdése óta kilenc határ menti járás területéről több mint 121 ezer ember távozott.

2024. augusztus 19. 17:59

Nyitókép: Vladimir Aleksandrov / ANADOLU / Anadolu via AFP

Az orosz sürgősségi minisztériuma arról számolt be, hogy több mint 120 ezer ember távozott a kurszki terület határ menti járásaiból – számolt be az Interfax orosz hírügynökség.

Az evakuálási intézkedések megkezdése óta kilenc határ menti járás területéről több mint 121 ezer embert evakuáltak. 

Az elmúlt nap folyamán több mint 650 ember távozott önállóan és szervezett oszlopokban. A határ menti körzetek lakosainak evakuálásával és biztonságos területeken való elhelyezésével kapcsolatos munka folytatódik” – közölte hétfőn a minisztérium.

Jelezték, hogy 84 ideiglenes szállásközpontot telepítettek a Kurszki területen, ahol több mint 6,5 ezer ember él. Megszervezték a régió lakóinak vasúti közlekedéssel és buszoszlopokkal történő átköltöztetését az Oroszországi Föderáció más szubjektumaiba. Egy nap alatt 300 kurszki régióbeli lakost szállítottak egy speciálisan kialakított vonattal Tambov, Szamara és Szaratov régiókba. Az ország 23 régiójában összesen 120 átmeneti szállásközpont (TAC) működik. Ezekben továbbra is mintegy 3 ezer ember, köztük több mint 1,2 ezer gyermek tartózkodik.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. augusztus 19. 19:50
Óbudán kb. 35ezer ember lakik. Amire tetszenek gondolni, az a III. kerület. Amúgy sem stimmelnek a számok, mert a Kurszki Területnek összesen négy járása van az ukrán határ mentén..
contractor-2
2024. augusztus 19. 19:08
Ez egy polgárháború, ahol nem biztos, hogy egy orosz az orosz oldalon, egy ukrán pedig az ukrán oldalon harcol. Mivel mindkét fél ugyanabból a kulturkörből kerül ki, így ismerik egymást mint a rossz pénzt, mivel ugyanúgy gondolkodnak. Ezért a veszteségek mindkét oldalon hatalmasak - lásd amerikai polgárháború.
canadian-deplorable
2024. augusztus 19. 18:13
Hát.... aggályaimat fejeztem ki, hogy Oroszország mennyire is áll nyerőre. Le lettem hülyézve, amire számítottam és nem vettem személyesen, de a mostani helyzet egyelőre engem igazol. Tán abban se tévedtem, hogy az orosz hadsereg egy rosszul vezetett, korrupt szervezet, elavult hardware-rel, II. világháborús taktikával. A NATO-nak valahogy sikerült az oroszokat konvencionális háborúra kényszeríteni, amiben tudták, hogy nem fognak remekelni.
nemecsekerno_007
2024. augusztus 19. 18:12
Basszuk fel a Medvét még jobban. Abból biztos csak jó sülhet ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!