Panaszkodnak a katonák: hibát követett el Ukrajna Kurszk megtámadásával?

2024. augusztus 16. 16:02

Közben Ukrajna egy nap alatt rekordmennyiségű, 102 orosz katonát ejtett fogságba a Kurszk régióban.

2024. augusztus 16. 16:02

Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Mint ismert, az ukrán erők megszerezték Szudzsát, a kurszki Szudzsanszkij körzet közigazgatási központját, és több kilométerrel továbbnyomultak Oroszország területére. Alekszej Szmirnov megbízott regionális kormányzó a Telegram-nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a 20 ezer lakosú kurszki Gluskovszkij körzetet kiürítik – írja a Politico.

A kijevi erők az elmúlt nap folyamán további hat települést foglaltak el Oroszországban. Ukrajna jelenleg több mint 80 települést tart ellenőrzése alatt Kurszk régióban”

– mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közleményében.

„Kijev jelenleg 1152 négyzetkilométernyi orosz területet tart ellenőrzése alatt” – tette hozzá Olekszandr Szirszkij ukrán hadsereg főparancsnoka a védelmi állomány kormánytisztviselőivel tartott megbeszélésén.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint azt megírtuk, Ukrajna szerdán 102 orosz katonát ejtett fogságba a Kurszk régióban – ez rekordszám egyetlen nap alatt – mondta el a Politicónak az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) magas rangú tisztviselője, aki névtelenül osztotta meg a hírt.

Dmitro Lubinets, Ukrajna emberi jogi ombudsmanja szerdán egy nemzeti adománygyűjtő távbeszélgetésen kijelentette, hogy bár Oroszország nyilvánosan kizárta a fogolycserét, Moszkva ombudsmanja tájékoztató jellegű megbeszélést javasolt a témában.

„Remélem, hogy ez a kurszki helyzet megváltoztatja álláspontjukat a hadifogolycsere blokkolásával kapcsolatban. Legalább most tárgyalásokat kezdeményeznek” – mondta Lubinets.

Ezt is ajánljuk a témában

Kijev jelenleg katonai parancsnoki hivatalok létrehozását fontolgatja a Kurszk régióban a civilek biztonságos evakuálása és a humanitárius szállítmányok átengedése érdekében – jelentette be Zelenszkij a szerda délutáni kormányülésen.

Ám míg a meglepetésszerű kurszki hadművelet sikerei megerősítették Kijev morálját, az orosz erők visszavágnak, és újabb területeket foglalnak el Ukrajna Donyeck régiója körül.

„Mióta Ukrajna megindította a kurszki offenzívát, azt mondanám, hogy a mi frontunkon még rosszabbra fordultak a dolgok. Még kevesebb lőszert kaptunk, mint korábban, és az oroszok nyomulnak” – mondta Ivan Szekach, Ukrajna 110. gépesített dandárjának szóvivője, amely jelenleg a donyecki régió Pokrovszk körzetében tartózkodik.

Oroszország közben folytatta légitámadását Ukrajna ellen is, három rakétát és 29 drónt indított Kurszkból, valamint két másik régióból. Zelenszkij szerint az orosz területre való behatolás másik kulcsfontosságú célja egy ütközőzóna létrehozása, és annak megakadályozása, hogy Moszkva erői határokon átnyúló légitámadásokat indítsanak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
angolpuska
2024. augusztus 16. 19:42
Zselé , mocskos rohadt, náci és háborús bűnös vagy. A halálba küldted az embereidet, teljesen feleslegesen. Békét így nem lehet kötni, de te nem is akarsz. Csak a saját meggazdagodásod érdekel, de vissza fog nyalni a fagyi. Nyomorban és szégyenben fogsz meghalni.
cinkegolyó
2024. augusztus 16. 18:31
2013 óta követnek el hibát az ukránok, 20 ezer orosz kisebbségi elpusztításával a Donyeck megyékben.
..--..
2024. augusztus 16. 18:12
-zsoltkom- Elég jó fegyvertény ez a kurszki oldalról történt ukrán területfoglalás. Putyin és a kiszolgálói mindössze szemtelen provokációnak veszik. A végén annyira sajnálják átcsoportosítani a katonákat- állásokat, míg nevetéssel ijesztgetve fél Oroszországot evakuálásra kényszeríti a maroknyi ukrán katona. Amerre járnak leamortizálják a városokat, learatják a vetést és szépen visszafordulnak Ukrajnába... eddigre érnének oda az orosz deszantosok. Hadifogolynak megcsípik az összes tizenéves orosz sorkatonát bizonyítva, hogy Putyin becsapta az orosz anyákat. Plusz infó, hogy az orosz helikopterharcos két jármű kilövésével megakadályozta az oroszok utánpótlását.. legalábbis időben érkezését... tudatlan baráti tűzzel. ttps://n9.cl/i7zrrc Bárcsak ez rendszerszintű lenne.
lajajakab11
2024. augusztus 16. 18:02
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor türannosza, a törpe mű-cár parancsa: ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!