Összeomlás Donyeckben? Az ukránok evakuálják a gyerekeket a térségből

2024. augusztus 06. 07:57

Mehet a nyilatkozatháború, de közben zajlik a valóság.

2024. augusztus 06. 07:57
null

Nyitókép: Herszoni fiú az „ünneplő” tömegben a megyeszékhely visszavétele után (Hajdú D. András)

Az Ukrajinszka Pravda arról ír, hogy a fokozott veszélyeztetettség miatt a Donyecki terület több városából és falujából kényszerű evakuálást hajtanak végre a gyermekek számára. 

Már a hétvégén bejelentették, hogy több településről kimenekítik a kiskorúakat, de ez egy új szint, a harci helyzet tehát súlyos lehet.

Hozzáteszik: a gyermekeket szüleikkel vagy más törvényes képviselőikkel együtt evakuálják. A kitelepítés a Donyecki terület Pokrovszki és Kramatorszki járásainak településeiről biztonságos régiókba történik majd.

Hangsúlyozzák:

 a frontvonaltól 10 kilométeres körzetben lévő településekről kényszerű evakuálást hajtanak végre, 

az evakuálást 60 napon belül tervezik végrehajtani. Az evakuálás megkönnyítésére egy befogadóközpontot hoztak létre.

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. augusztus 09. 17:15
Pár hozzászólásra. Magyarország nagyon jól járna Kárpátaljával, bármennyibe is kerül a felfejlesztése. Ott ered a Tisza. Ez magyar vízügyi szempontból igen fontos. Rengeteg jó minőségű fát lehet ott termeszteni. Tehát gazdaságilag is megéri. Az ország azon a szakaszon visszanyerné a természetes határvonalát, ami igen könnyen védhető, a többihez képest. A magyar-lengyel határ is fontos érdek. Tehát stratégiai, katonai szempontból is előnyös. A ruszin nép is sokkal jobban boldogulna Magyarországon, mint Ukrajnában, nem csak a magyarok számítanak. Románia érdeke Bukovina hazatérte, így nincsen Ukrajna vonatkozásában román-magyar ellentét. Közös érdek van.
Akitlosz
2024. augusztus 09. 16:58
Az oroszok lassan, de biztosan haladnak előre. Semmi jele nem látszik annak, hogy az ukránok stabilizálni tudnák a frontvonalat Donyeckben. s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/08/8august2024_Ukraine_Avdeevka_Pokrovsk_map.jpg
remi
2024. augusztus 06. 11:10
Nincs összeomlás. Felőrlő (ruszkiul: koptató) háború megy. Sztem a ruszkik arra játszanak, hogy nem a front hanem a hohol hátország fog összeomlani, amire nullánál nagyobb az esély, de sztem még nem az idén. Sok olyan erőforrás van, aminek a hiányát, fogyását a feneketlen mennyiségű nyugati pénz sem képes pótolni.
kunfia1
2024. augusztus 06. 11:01
Jogos, hiszen, ha bevonul a horda, halomra gyilkolja, és erőszakolja a gyerekeket is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!