„Támadunk, megvan a labda, jó a csapatunk” – felsorakozott a demokrata nehéztüzérség Chicagóban, hogy egymás önbizalmát erősítsék

2024. augusztus 22. 15:25

Bill Clintont, az Obama-házaspárt és a megosztó tévéguruasszonyt, Opraht is felsorakoztatta a demokrata elit, hogy Harris mellett, de leginkább Trump ellen korteskedjen.

2024. augusztus 22. 15:25
Democratic National Convention - Day 3

Nyitóképünkön Oprah Winfrey a gyűlésen. Forrása: Mandel NGAN / AFP

***

A demokraták országos elnökjelölő kongresszusának harmadik estéjén celebgálát tartottak Chicagóban.

Ezt is ajánljuk a témában

A legnagyobb meglepetésvendég nem más volt, mint Oprah Winfrey, aki Tim Walz minnesotai kormányzó kissé ijesztgetős, futballhasonlatos beszéde után („76 napunk van, ez semmi” – de „támadunk, megvan a labda, jó a csapatunk”) lépett színpadra.

Oprah elítélte „azokat az embereket, akik el akarják hitetni veled, hogy a könyvek veszélyesek, a gépkarabélyok viszont biztonságosak”, és felemlegette JD Vance „gyermektelen macskás nő” megjegyzését. (Erre a helyszínen tartózkodó összes macskás, gyermektelen nő, illetve a macskáik bizonyára hevesen kinyilvánították nemtetszésüket - a szerk.)

Ezt is ajánljuk a témában

Természetesen a faji kártyát is kijátszotta, lévén az egyik legfontosabb érv Kamala Harris mellett, hogy nem fehér és nem férfi.

Oprah hangsúlyozta: „hadd válasszuk az örömöt!”, illetve „válasszuk az igazságot!”.

Fellépett még Kenan Thompson humorista és Stevie Wonder zenész, aki szintén arra buzdította a tömeget, hogy válasszák az örömöt a harag helyett. Mindy Kaling színész felemlegette, milyen jó volt főzni Kamalával, és így tovább.

Azért néhány politikus is megszólalt, köztük Bill Clinton volt elnök, aki közölte, „szükségünk van Kamala Harrisra, az öröm elnökére”, ugyanakkor figyelmeztetett, hogy minden választást el lehet bukni. Gúnyolta Trumpot állítólagos nárcizmusa miatt, csatlakozva ezzel Obamához.

Ezt is ajánljuk a témában

A felszólalók emellett ismételten támogatták az LMBTQ+ jogait, éles kontrasztot mutatva a republikánusok retorikájához képest. Kelley Robinson, a Human Rights Campaign, egy nemzeti LMBTQ+ szervezet elnöke azzal riogatott, hogy „Trump el akar törölni minket… Betiltaná az egészségügyünket, lekicsinyelné a házasságainkat, eltemetné a történeteinket. De nem megyünk sehova. Nem megyünk vissza.”

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betik
2024. augusztus 22. 17:27
Na itt egy újabb begőzölt drogos orángután! Szépen mutat majd kamala mellett a banánfán!
Oldalkosár
2024. augusztus 22. 16:58
"Oprah elítélte „azokat az embereket, akik el akarják hitetni veled, hogy a könyvek veszélyesek..." Akkor a rohadt marxista niggerfajtádat ítéld el, akik az egyetemeken a Bibliát tépkedik és tapossák meg!
lauderstenonis-2
2024. augusztus 22. 16:29
Szerencsére a narancssárga majomnak egyre rosszabbul áll a szénája. És a veteránok sértegetésével is biztos sok szavazót szerzett Trump.
Intel
2024. augusztus 22. 16:28
Az egész USA-ban utcahosszal vezet Kamala Harris. A naív USA polgárok a rettenetesen szar életük megváltását remélik. Az győz aki nagyobb pozitívat tud hazudni. A kétfarkút simán megválasztanák elnöknek (örök élet, ingyen sör stb). Trump csak vagdalkozik, mindenféle rosszakat mond az ellenfélről, nem választják meg. Ha valaki azt mondja örök életet ad és ezért besározzák akkor biztos nyerő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!