Barack Obama: „Keményen kell dolgozni”, hogy Kamala Harris legyen a következő elnök

2024. augusztus 21. 08:15

A Demokrata Párt elnökjelölő gyűlésének második napján a fő esemény Michelle és Barack Obama fellépése volt.

2024. augusztus 21. 08:15
Democratic National Convention (DNC) 2024 - Day Two

Nyitókép: Jacek Boczarski / ANADOLU / Anadolu via AFP

Barack Obama, az Egyesült Államok korábbi elnöke, keddi beszédében hangsúlyozta, hogy a demokratáknak mindent meg kell tenniük azért, hogy Kamala Harris legyen az ország következő vezetője, de ez a küzdelem koránt sem lesz könnyű. Obama kitért arra, hogy szerinte Donald Trump „tart az ellenfelétől” – írta meg az NPR.

A Demokrata Párt elnökjelölő gyűlésének második napján a fő esemény Michelle és Barack Obama fellépése volt. A volt elnök tisztelgett egykori alelnöke, Joe Biden előtt, kiemelve, hogy Trump elnöksége után „szükség volt egy olyan empatikus és tisztességes vezetőre, mint Biden”.

Itt van egy 78 éves milliárdos, aki folyamatosan nyafog azóta, hogy kilenc évvel ezelőtt leszállt az arany mozgólépcsőről. Állandó nyavalygás és panaszáradat, ami csak rosszabb lett most, hogy tart attól, hogy veszíteni fog Kamalával szemben

 – mondta beszédében Obama, Donald Trumpra utalva.

A Republikánus Párttal és annak elnökjelöltjével kapcsolatos megjegyzései után a volt elnök több, az amerikai társadalmat megosztó kérdésről is beszélt. Kiemelte, mennyire fontos, hogy tiszteletben tartsuk mások szabad döntéseit, még akkor is, ha nem értünk velük egyet. Egyúttal kritizálta azokat, akik kioktatják vagy megszégyenítik azokat, akik eltérő nézeteket vallanak.

Az NPR értékelése szerint Obama célja az volt, hogy beszédével megszólítsa a bizonytalan választókat. A baloldali ex-elnök hangsúlyozta, hogy a demokratáknak meg kell hallgatniuk azokat, akik még nem döntöttek a szavazatukról, és figyelembe kell venniük az aggodalmaikat. 

Tanulnunk kell ezekből, mert mindenkinek vannak vakfoltjai

– mondta.

A BBC beszámolója szerint Obama méltatta Kamala Harrist, mint a megfelelő elnökjelöltet. Kiemelte, hogy Harris nemcsak saját szavazóinak akar megfelelni, de egyúttal nem fogja „megbüntetni azokat sem”, akik nem értenek vele egyet. Véleménye szerint Harris az emberek valós problémáival foglalkozik majd, és Tim Walz személyében olyan partnerre talált, aki hasonló elveket vall.

Obama végül hozzátette, hogy Harris és Walz számára nem lesz könnyű megnyerni a választást, ezért hangsúlyozta, hogy az elkövetkező 77 napban minden demokrata tegyen meg mindent a sikerért „Együtt egy olyan országot építünk, amely biztonságosabb és igazságosabb, egyenlőbb és szabadabb. Lássunk munkához. Isten áldja önöket, és Isten áldja az Egyesült Államokat” – zárta beszédét Obama.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1948samuk75
2024. augusztus 21. 13:18
Keményen kell dolgozni,hogy a szavazó képes halottak le tudják adni szavazataikat!!
valerian-0
2024. augusztus 21. 10:47 Szerkesztve
A demokrata patkányok kezdenek elõbújni a patkánylyukakból.
contractor-2
2024. augusztus 21. 10:04
Sokkal könnyebben nyernek majd a demokraták, mint ahogy sokan gondolják, de próbálják a harci szellemet fenntartani. Ez lefutott meccs.
elfújta az ellenszél
2024. augusztus 21. 10:03
Keményen dolgoznak, hogy megtalálják a következő bérgyilkost. Nehogymár megint valami füllukasztó pancser legyen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!