Olyanok, mint a piranhák: elképesztő káoszt okoznak a kezelhetetlen riksások New Yorkban

2024. augusztus 18. 16:30

Turistákra és helyiekre is támadnak — sőt, még az utasaikat is szexuálisan zaklatják.

2024. augusztus 18. 16:30
null

Nyitókép: Leonardo Munoz / AFP

New York utcáin egyre nagyobb gondot okoznak az öntörvényű riksások, akik a város lakóit és turistáit terrorizálják – számol be a New York Post.

A Manhattanben tevékenykedő riksások uralják az utakat, zaklatják a járókelőket, és még az utasaikat sem kímélik — több esetben szexuális zaklatásról is beszámoltak.

A fentebb idézett cikk szerint, az elmúlt években a riksások viselkedése egyre inkább törvénytelen irányt vett: hangos zenét bömböltetnek, csillagászati árakat szabnak ki, és még riválisaikkal is rendszeresen összetűzésbe keverednek. 

Az esetek súlyosságát jól mutatja, hogy idén június 30-ig a New York-i rendőrség 1.493 riksa-ügyben szabott ki büntetést, ami 51,5%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Ralph Mendez, a Sheraton Hotel portása a Times Square közelében úgy nyilatkozott, hogy a riksások „olyanok, mint a piranhák, akik mindenáron pénzt akarnak keresni — áldozataik pedig a turisták, vendégek és gyerekek. Kedvesek, amíg akarnak valamit. De ha visszautasítod őket, teljesen kifordulnak magukból.”

Ezt is ajánljuk a témában

Egy szórakozóhelyen eltöltött kellemes éjszaka rémálommá vált két Upper East Side-i nő számára, amikor egy riksa sofőr rájuk kényszerítette magát egy „ingyenes fuvar” ígéretével. 

Miután beleegyeztek az ajánlatba, a sofőr a hátsó ülésre ugrott, és szexuálisan zaklatta mindkét nőt.

Amikor a nők védekezni próbáltak, a sofőr kirúgta őket a járműből. Az egyik 22 éves áldozat elmondta: „Olyan volt, mintha tudatosan kiválasztotta volna a megfelelő időt és helyet, hogy ragadozó lehessen. Az a benyomásom volt, hogy rendszeresen ezt csinálja”.

Ez az eset csak egy a sok közül, amelyek a beszámoló szerint rávilágítanak arra, hogy a riksások milyen mértékű káoszt okoznak a városban. Májusban egy riksa sofőr fél tucat társával támadt egy hintósofőrre, miután az megkérte őket, hogy ne mosdassák a biciklijüket a Central Park egyik lovak által használt itatójában. Egy másik esetben, 

az Empire State Building előtt egy riksa sofőr verekedésbe keveredett három utasával a viteldíj miatt.

A riksások nemcsak az utasokat és a járókelőket, de saját kollégáikat is megfélemlítik. A sofőrök, akik többnyire közép-ázsiai országokból származnak, maffiaszerű módszerekkel próbálják megfélemlíteni a versenytársakat.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 1378 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2024. augusztus 19. 14:10
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- " Like 0 Dislike 7 Komment 1295 " ebből 1263 sexylitty-é ... :-DD :-(( ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pandalala
2024. augusztus 18. 22:37
*********************************************************************** Na, szevasztok. :-(((( ***********************************************************************
pandalala
2024. augusztus 18. 22:33
" sexykitty-5000024 Összesen 18444 komment "
pandalala
2024. augusztus 18. 22:33
" sexykitty-5000024 Összesen 18444 komment "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!