Nullára redukálná a bevándorlást az Osztrák Szabadságpárt

2024. augusztus 21. 21:06

A bevándorlás teljes visszaszorítását ígéri választási programjában az FPÖ – jelentette ki szerdán Herbert Kickl pártelnök.

2024. augusztus 21. 21:06
FPÖ leader Herbert Kickl

Nyitókép: FOTOKERSCHI.AT / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) kormányra kerülése esetén teljesen visszaszorítaná a bevándorlást, valamint felgyorsítaná a migránsok hazatoloncolását is – jelentette ki szerdán az FPÖ választási programját ismertetve Herbert Kickl pártelnök.

 A politikus szerint Ausztriában remigrációra, azaz visszavándorlásra van szükség, a beadott menedékkérelmek számát pedig nullára kell csökkenteni, mivel az országot biztonságos államok veszik körül.

Annak érdekében, hogy elvegyék a migránsok kedvét a bevándorlástól, az FPÖ azt is ellenzi, hogy a már Ausztriában tartózkodó migránsok az országon belül egyesülhessenek családtagjaikkal – fűzte hozzá. Dagmar Belakowitsch FPÖ-s parlamenti képviselő közölte, hogy a túlnyomórészt iszlám országokból érkező külföldiekre az iskolákban is nyomást kell gyakorolni. „A tiszteletlen tanulóknak nemcsak az iskolát kellene elhagyniuk, hanem az országunkat is” – fogalmazott.

Az FPÖ „Ausztria Erőd - A Szabadság erődje” elnevezésű, több mint százoldalas választási programjának egyik kulcsszava a homogenitás, amelyet a kiáltvány szerint jelenleg számos területen uralkodó sokszínűséggel állít szembe. A felmérések szerint a szeptember 29-én esedékes parlamenti választáson az FPÖ nyerheti el a legtöbb szavazatot a kétkamarás törvényhozás alsóházában, vagyis a Nemzeti Tanácsban. Jelenleg a szavazók mintegy 27 százaléka voksolna a radikális jobboldali pártra, amely mögött a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) és szociáldemokraták (SPÖ) mintegy 4 százalékponttal van lemaradva.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Kell-e félni a teheráni rezsimtől? – Világrend

Videó

Hogyan lehet nagy stratégiai fájdalmat okozni Izraelnek? A gázai háborúval mely államok geopolitikai pozíciója javult, és melyeké romlott? Két Közel-Kelet-szakértőt kérdeztünk podcast-műsorunkban.

 

 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ati Papa
2024. augusztus 22. 12:21
Ha!! kormányra kerülne az FPÖ teljesen visszaszorítanák a bevándorlást. Ahogy Móricka elképzeli. Közben özönlenek a migránsok egész Nyugat-Európába. Ha nagyon lassan az európai "felelős" vezetők rájönnek, hogy a bevándorlással kellene igazán csinálni valamit és nem az LMBT- húha anyádat sztárolni, akkor már elment a hajó. Már most sem tudnak mit kezdeni a sáskákkal. Legújabban ránk akarják sózni őket. bízom benne, hogy a kormány ellenáll minden áron.
ubulka57-2
2024. augusztus 22. 08:01
Ha nyernének is, nem köt velük más párt koalíciót. Ez az új módszer.
gyzoltan-2
2024. augusztus 22. 07:05
"Nullára redukálná a bevándorlást az Osztrák Szabadságpárt" Ezek semmiből sem tanulnak! Halder elesése se józanítja ki őket..! -nem fogják fel, hogy az antiszemitizmus, ha szembemennek a cionista vezetésű EU európai lakosságcsere terveivel, programjával! Nemzetállamoknak, nemzetközösségeknek nincs helye, jövője, Európában!
henri2
2024. augusztus 22. 06:17
A híreket olvasva,számokat böngészve... Nagyon sajnálom őket,de valószínűleg már elkéstek a remigrációval. Talán az ott élőket még meg tudják szabályozni. De el tudják majd fogadni,hogy már az is siker,ha nem lesz sokkal rosszabb? Ketyeg a demográfiai órájuk,és retek módon vesztésre állnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!