Nocsak: megálljt parancsolna az illegális bevándorlásnak Scholz kancellár a solingeni késelés után

2024. augusztus 26. 18:19

Most már ő is így látja; az Európai Bizottság még rákényszerítené Magyarországra a késelő szírhez hasonló „menedékkérőket”.

2024. augusztus 26. 18:19

Nyitókép: Christoph Reichwein / POOL / AFP

Meggyőzhette Olaf Scholz német kancellárt a solingeni késelés az illegális bevándorlás veszélyeiről. A kancellár a mai napon látogatást tett Solingenben, elmondta, hogy „ez terrorizmus volt mindannyiunkkal szemben”,

és kijelentette, hogy a Németországba irányuló illegális bevándorlásnak „csökkennie kell”

jelenti a BBC. A kancellár fogadkozott, hogy kormányával együtt „minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy akinek nem szabad és nem is kellene Németországban maradnia, azt hazaküldjék és deportálják”, valamint ígéretet tett arra is, hogy szigorítják a fegyverviselés szabályait.

A pénteki solingeni támadás súlyos politikai vihart indított el Németországban, miután kiderült, hogy a késelő, a 26 éves Issa Al H. szíriai menekült volt, és az Iszlám Állammal is kapcsolatokat ápolhatott. A támadást követő napon a legnagyobb ellenzéki párt,

a kereszténydemokrata CDU vezetője, Friedrich Merz a Szíriából és Afganisztánból érkező menekültek befogadásának teljes beszüntetését követelte,

Alice Weidel, az Alternatíva Németországnak (AfD) társelnöke pedig minden bevándorlást leállítana.

Ezt is ajánljuk a témában

A helyzetet még pikánsabbá teszi, hogy Issa Al H. menekültkérelmét – hiába szír – elutasították, s elrendelték deportálását Bulgáriába, ahol már korábban benyújtotta kérelmét.

Ugyanakkor Németországban nem sikerült megtalálni Issa Al H.-t, ezért a későbbi késelő Németországban maradt.

Az ország gyakorlata szerint egyébként sem deportálnak menedékkérőket Szíriába vagy Afganisztánba, mert ehhez például a tálib kormánnyal kellene tárgyalni – ugyanakkor egyre többen követelik, hogy ez változzon meg.

Emlékeztetőül: Issa Al H. épp az a típusú migráns, akinek be nem fogadása miatt Magyarországra hatalmas büntetést szabott ki az Európai Unió Bírósága. Magyarország ugyanis azért nem volt hajlandó betartani a brüsszeli migrációs irányelveket, mert azok arra kényszerítenék, hogy a menedékkérelmek elbírálása alatt is engedje be a migránsokat a területére. Így áll elő tömegesen más európai országban az Issa Al H-éhoz hasonló helyzet: hogy a menedékkérelmet ugyan elutasítják, de az elutasított menedékkérő kiutasítása valamilyen oknál fogva nem sikerül, így a migráns az Európai Unióban marad.

Csak 2023-ban 350 ezer ember nyújtott be Németországban menedékkérelmet – tájékoztat a BBC. A lap szerint ugyanakkor

„más országokhoz hasonlítva, amelyek kevesebb menekültet fogadnak be, a menedékkérőkhöz kapcsolódó terrortámadások ritkák Németországban”,

hiszen a berlini karácsonyi vásár elleni 2016-os támadás óta nem is történt terrorcselekmény.

A mostani terrortámadást ugyanakkor különleges kontextusba helyezi az, hogy a hétvégén két keletnémet tartományban, Szászországban és Türingiában regionális parlamenti választásokat tartanak. A bevándorlásellenes AfD mindkét tartományban esélyes a győzelemre. A türingiai AfD vezetője, Björn Höcke már pár órával a késelés után közzétett egy sommás ellentétpárt közösségi oldalán: szerinte a választás tétje az, hogy „vagy Höcke, vagy Solingen”.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. augusztus 30. 12:24 Szerkesztve
Söt ma elinditottak egy repülögépet is - naná, hogy Lipcséböl, s nem Duisburburgbol , Düsseldorfbol vagy Kölnböl állitolag 28 migránssal meg egy orvossal ‼️‼️ Kabulba. Ráadásul minden migránsnak ( gyilkosoknak, erőszakosoknak, betőrőknek) adtak még 1000 eurot az uj élet alapjára Kábulban, Termeszetesen azt a vak is látja, hogy ez csak egy gyors látszat intézkedés a vasárnapi választások elött, mert 280000 migránsnak van a zsebében egy negativ döntés és már régen el kellett volna hagyniuk az országot. És az is csoda, hogy nagy hirtelen 28-t össze tudtak szedni a repülöutra ( legalább 200 fért volna a gépre). Na ezt hivják europaiul jogállamnak, demokráciának, meg tisztességnek. ☢️☢️☢️☢️🈚️☢️ Csak a kormánynak sugom, igy kell majd kezelni europaiul a délihatárokon elkapott senkiket. Repülöre ültetni ( optimális esetben Belgrádbol) orvos meg pénz nélkül és Brüsszelig repiteni.
hannah184-2
2024. augusztus 27. 15:43
Ezt senki nem hiszi el.Választáspk lesznek Kelet-Németországban. ezért nyomják most ezt a rizsát,félnek az AFD s győzelemtől. Ezeket a lózungokat a németek már rég nem hiszik el.De mégis megválasztják őket. Ezeknek senki nem tud segíteni, mennek tüntetni a jobb oldal ellen,amikor néhány németet leszúrnak a fake menedékkérők.
Zozzó
2024. augusztus 27. 14:52
Ajajjj, vigyázzon, mert az Europai Bizottság megbüntizi.... Aztán majd lehet csengetni a birságot!
zabszem
2024. augusztus 27. 11:17
„minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy akinek nem szabad és nem is kellene Németországban maradnia, azt hazaküldjék és deportálják”, Te kis rohadék Scholz!! Inkább azért tegyél meg mindent, hogy aki nem Németországba való, be se jöjjön! De a kib@szott migrációs paktumot te is támogattad! Akkor kezd avval, hogy elutasítod! Folytasd avval, hogy lakással, segéllyel ne csalogassátok be az illegális migránsokat! És zárd avval, hogy támogasd Magyarország határvédelmi törekvéseit és azt, hogy a menekültkérelmek elbírálása NE az únió terültetén történjék!! Ennyi. Nem atomfizika ez! Ilyenkor picsogtok, de az akarat az, ami hiányzik valójában!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!