Németországban államilag finanszírozott weboldal tanítja a migránsokat, hogyan kerüljék el a kitoloncolást

2024. augusztus 31. 20:31

Nem csak jogi tanácsokat adnak, de erőszakra is bátorítják a migránsokat az oldal szerkesztői.

2024. augusztus 31. 20:31

Az Apollo News német hírportál nyomozása feltárta, hogy létezik egy a német kormány és az Európai Unió által finanszírozott online platform, amelynek egyik célja, hogy gyakorlati és jogi tanácsokkal lássa el a migránsokat, hogy azok a mindenki számára biztosított „maradás joga” nevében 

ellenállhassanak esetleges kitoloncolásuknak Németországban. 

A „Handbook Germany” (Kézikönyv Németországhoz) elnevezésű oldal a Németországba érkező migránsoknak szóló információs oldal formáját ölti, látszólag ártalmatlan programmal: „orientieren-informieren-austauschen” (orientálódj, tájékozódj, cserélj információkat).

Az European Conservative szerint viszont közelebbről megvizsgálva kiderül, hogy az oldal egy militáns és nyíltan deklarált politikai program szolgálatában álló eszköz:

a deportálások ellen és a szabad mozgáshoz való jogért mindenkinek”.

Az oldal a menedékkérők számára gyakorlati tanácsok egész sorát nyújtja, hogy elkerülhessék a közelgő kitoloncolásukat, tájékoztatást adva a kitoloncolást megakadályozó feltételekről – például a gyermekük eltűnésének eljátszásával, hiszen egy eltűnt gyermekkel rendelkező családot nem lehet kitoloncolni.

Arra az esetre, ha menedékjog iránti kérelmüket elutasítják, a honlap jogorvoslatra buzdítja a migránsokat: „forduljon bírósághoz a Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatalnál, vagy tegyen panaszt, szem előtt tartva, hogy a költségeket az állam fedezheti” – olvasható az oldalon. A migránsok számára tanácsadó központok és ügyvédek elérhetőségeit is megadják.

De ez még nem minden. Abban az esetben, ha a kitoloncolási kérelmet jóváhagyják, az oldal odáig megy, hogy a fizikai ellenállást támogatja, és 

azt tanácsolja az elutasított kérelmezőknek, hogy „védekezzenek” a repülőgépen,

„tegyék világossá, hogy nem saját akaratukból szállnak fel a gépre”. Az oldal továbbá azt tanácsolja a németeknek, ha ilyen esetet látnak, – utasként például – akkor fejtsenek ki  aktív ellenállását a migránsok támogatására. 

A European Conservative szerint egy ilyen oldal létezése aligha meglepő: Németországban, ahogy máshol is, számos bevándorláspárti egyesület és lobbi igyekszik kijátszani a törvényt, és elérni, hogy a migránsok mindenáron, akár a törvényt megsértve is a fogadó országban maradhassanak.

A Handbook Germany oldal megdöbbentő jellege abból fakad, hogy számos német közintézménytől kap támogatást. 

Az impresszum szerint a szerkesztőséget (amelynek mintegy tizenöt tagja között mindössze két németül hangzó név szerepel) támogató tekintélyes intézményekből álló lista látható: a Szövetségi Belügyminisztérium, a Szövetségi Migrációs, Menekültügyi és Integrációs Hivatal, és ráadásul mindez a Szövetségi Parlament kezdeményezésére.

Az oldal ilyen támogatása már csak azért is kérdéseket vet fel, mert a közelgő tartományi választások előtt a német szövetségi kormány éppen arról igyekszik meggyőzni a választókat, hogy határozottan fog fellépni a migrációs politikában. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Barnabás.N
2024. szeptember 02. 23:14
Amúgy reménykeltő, hogy az eredeti apollo-news.net-es cikkhez írt hozzászólások közül ez kapta a legtöbb szavazatot: "Csak remélem, hogy az AfD részvételével rendelkező jövőbeli kormány lecsapolja az egész civil szervezet mocsárát." (magyarra fordítva) 348 "tetszik" szavazatot kapott 2 "nem tetszik" ellenében.
2024. szeptember 01. 18:59 Szerkesztve
Reszelő András : "Ha a bennszülött németek felszámolják magukat, akkor az itteni autógyárak kinek gyártanak majd autókat?" Hát többségét nem maguknak... Igen jelentős része kínai exportra megy... Szóval igazából nagyrészt a németek és így mi is Kínának gyártanak... Legalább is eddig.... Aztán kérdés mi lesz az EU áldásos tevékenysége és a büntetővámok után...
ragazzo-2
2024. szeptember 01. 16:56
Lehetne ennek a pár bunkónak a központja az új Charlie Hebdo. Vállalnám, hogy beköszönök...
papalimapapa
2024. szeptember 01. 12:54
Öngyilkos társadalmak. A nagy baj az, hogy Európa normális részét is magukkal rántják a liftaknába. Leplezetlen hazaárulás! De ki finanszírozza mindezt? A kérdés persze költői...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!