Nem várt helyről hallotta vissza Tusk Orbán nézeteit, meg is lepődtünk a lengyel miniszterelnök reakcióján

2024. augusztus 23. 14:12

Magyarországot pergőtűz alá szokás venni az indiai miniszterelnök kijelentései miatt, Donald Tusk mégsem ezt tette. Nagyon nem.

2024. augusztus 23. 14:12
Indian Prime Minister visits Poland

Nyitókép: Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP

***

A csatatéren semmilyen probléma nem oldható meg – hangsúlyozta álláspontját az indiai miniszterelnök Varsóban – írta meg az Euractiv. India ígéretet tesz arra, hogy békés és igazságos véget ér Oroszország ukrajnai háborúja – jelentette ki Narendra Modi, aki múlt hónapban Moszkvában járt, emiatt kiérdemelte Washington és Kijev kritikáit is, mert a látogatása egybeesett egy kijevi gyermekkórház elleni halálos orosz csapással.

Ezt is ajánljuk a témában

„India erős meggyőződése, hogy egyetlen probléma sem oldható meg csatatéren”

– mondta Donald Tusk lengyel miniszterelnök társaságában, hozzátéve, hogy országa támogatja „a párbeszédet és a diplomáciát a béke és a stabilitás mielőbbi helyreállításáért”.

S még ilyeneket: „ez nem a háború korszaka”, minden konfliktust diplomáciával kell megoldani.

Tusk örömmel nyugtázta, hogy a miniszterelnök „megerősítette személyes elkötelezettségének készségét a háború békés, igazságos és gyors befejezése mellett” – mondta Tusk, aki szerint India ebben pozitív szerepet játszik.

A lengyel-indiai kapcsolatok egyébként is érdekes fordulatot vettek, lévén a lengyel hadiiparnak lehet keresnivalója Indiában, amely eddig az oroszokra támaszkodott e téren, s Tusk ennek is hangot adott. Sőt, még az is belefért a lengyel kormányfőnek, hogy megjegyezze, a világ dicséri Indiát demokratikus kormányzatáért. Emlékezetes: Modi erősen hajlik az autokratikus irányba, a választás tisztaságát és a kormányzás jogállami jellegét is szokás megkérdőjelezni – amíg az oroszokkal van jóban. utána láthatóan minden rendben.

Ezt is ajánljuk a témában

Modi egyébként Varsó után Kijev felé vette útját, ezzel tényleg egyfajta békemisszió-féleséggé kerekítve a körútját.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tavirozsa2
2024. augusztus 26. 15:10
Tuskó miért nem követelte, hogy India küldjön fegyvereket az ukránoknak? Az "egész világ" Ukrajna mellett áll, akkor India miért nem??? Mi ez a "béke" szó, ez az EU-ban tilos...😉
kiss.istvan770
2024. augusztus 23. 20:43
"... mert a látogatása egybeesett egy kijevi gyermekkórház elleni halálos orosz csapással." Meddig hazudtok még! Már nyugati szakértők is elismerték, hogy egy célt tévesztett ukrán légvédelmi rakéta találta el a kórházat. Nyugatról érkezett a rakéta. A tudomány mai állása szerint Oroszország keletre van Ukrajnától.
Trinitysum
2024. augusztus 23. 20:25
Ebből is látszik, hogy Orbán helyesen politizál. Csak a kisebbeket könnyebb elhallgattatni. Szerintem az idén vége lesz a háborúnak.
cutcopy
2024. augusztus 23. 17:09
Ezt a simulékony kis buzi Tuskót..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!