Nem titkolják tovább: legfeljebb két hetük maradt az ukránoknak

2024. augusztus 19. 12:48

Közeledik az orosz hadsereg a donyecki város felé.

2024. augusztus 19. 12:48
null

Nyitókép: JIM WATSON / AFP

„A helyi hatóságok szerint, figyelembe véve az orosz hadsereg előrenyomulásának ütemét, Pokrovszk lakosainak egy-két hetük van az evakuálásra. Arra buzdítják az embereket, hogy most hagyják el a várost, amíg ez még ellenőrzött módon lehetséges” írja az Ukrainska Pravda, beszámolva arról, hogy a Donyeckben található Pokrovszk városában – amely felé közeledik az orosz hadsereg – egyre gyorsul a kitelepítés üteme: naponta 500-600 ember hagyja el a települést.

Ezt is ajánljuk a témában

A város – amelyben jelenleg még működnek a közszolgáltatások és a hivatalok – katonai közigazgatásának vezetője azt jósolja, hogy a városban már ezen a héten végrehajtják a gyermekek kényszerű evakuálását.

A teljes körű háború előtt 13 700 gyermekünk volt. Most 4788 gyermek maradt a településen, ami azt jelenti, hogy körülbelül egyharmaduk még mindig itt van... Úgy gondolom, hogy ezen a héten elérjük azt a pontot, amikor a gyermekek kötelező evakuálása is megtörténik” – mondta Szerhij Dobriak.

Hozzátette, hogy a lakosok mintegy 60 százaléka saját maga hagyja el Pokrovszkot, saját járművét használva: „Tegnap 490 ember távozott. Ebből csak 135-en vonattal mentek. A többiek saját járművükkel, holmijukkal és utánfutóikkal távoztak. Legalább 1000 embert könnyedén ki tudunk evakuálni. Erre megvannak az erőforrásaink.

A pokrovszki front továbbra is az egyik legforróbb terület a fronton, júliusban itt volt a legtöbb harci összecsapás, teszi hozzá az ukrán lap.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 339 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mazsola-977
2024. augusztus 20. 10:44
A bökkenő, hogy az index.hu szerint a hadsereg felszólítja S lakosokat, hogy meneküljenek, de a többség maradni akar.
polárüveg
2024. augusztus 20. 07:29
Zelenszkij szerint az általuk elfoglalt területeket a béketárgyalásokon területcserére használják fel. Putyinék szerint a lakosságot megtámadóval nem kívánnak tárgyalni, de az ilyen esetek miatt kell biztonsági zóna Ukrajna területéből az orosz határ mellett. 2 valóság látszólag. Valójában nem. Kijev (és szövetségesei) maga alá ásott (ástak) , és nem veszi (k) észre. Vagy nem akarja (-ák).
Zjzj
2024. augusztus 20. 00:50
Ha meg esetleg tobb, akkor megaz is benne vsn a pakliban…
tailor
2024. augusztus 19. 20:35
hát a szír agysebészeket német uniformisban hiába is várják ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!