Négy pontba szedte a Die Welt, miért okozza Ukrajna totális vereségét saját, kurszki hadművelete

2024. augusztus 21. 12:29

Hasonló kudarc fenyegeti az ukránokat, mint a német 2. páncélos hadosztályt az Ardennekben, 1944-ben – mutat rá a német lap.

2024. augusztus 21. 12:29
null

Nyitókép: Genya SAVILOV / AFP

 

Felgyorsítja Ukrajna vereségét a kurszki hadművel, hiába tűnik úgy első pillantásra, hogy bátor és sikeres az akció – írta meg a Die Welt. A cikk szerzője négy pontba szedte, miért az lesz a kurszki hadművelet végkifejlete, hogy az oroszok kerekednek felül.

1. Elmúlik a Nyugat lelkesedése

A német lap szerzője szerint el fog múlni a Nyugat lelkesedése az ukránok felfegyverzését illetően, hiszen egyre reálisabb a veszélye annak, hogy még jobban elmérgesedik a viszály. A Die Welt szerint ezt bizonyítja az is, hogy a nyugati politikusok nem is nyilatkoznak túl sűrűn a témában.

2. Kijev képtelen lesz megtartani az elhódított területeket

A cikk szerzője szerint az ukrán vereség második fontos kiváltó oka, hogy az ukránok szinte biztosan nem lesznek képesek megtartani az elhódított területeket, hiszen ahhoz az ukránoknak komolyan be kellene ásniuk magukat az orosz területre, amelynek kapcsán „az idő Moszkvának dolgozik”. Ráadásul

a szakértők szerint Oroszország gond nélkül képes mozgósítani további 20-25 ezer embert egy ellenoffenzívához. Vagyis hasonló kudarc fenyegeti az ukránokat, mint a német 2. páncélos hadosztályt az Ardennekben, 1944-ben – mutat rá a német lap.

3. Saját magukat gyengítik az ukránok a kurszki akcióval 

Kijev a saját védelmét gyengíti a fronton a különleges akcióval, pedig egyébként sincs elég embere – olvasható a Welt hasábjain. 

Ráadásul a cikk szerzője szerint Ukrajna olyan korszerű fegyvereket vet be a kurszki hadműveletben, amelyekre nagy szükség lenne Harkivnál és a Donyeck-medencében.

4. Hadicselként is befuccsolt az ukrán különleges akció

Mint a Welt cikkében olvasható: a kurszki hadművelet kapcsán az ukránoknak még az a terve sem igen valósult meg, amely szerint az oroszok majd kénytelenek lesznek máshonnan egységeket átvezényelni, hiszen a lap szerint az elmúlt napokban már öt különböző irányból is előrenyomultak az oroszok.

A fent említett érvek ellenére azonban a Die Welt leszögezi: az ukránok igen bátrak voltak, valamint a haditett Nyugat támogatását sürgeti, ugyanis Ukrajnának egyre kevesebb ideje marad.

 

 

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. augusztus 21. 18:27
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor türannosza, a zseb-cár parancsa: ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** ↓↓↓ !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ↓↓↓ ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
2024. augusztus 21. 17:53 Szerkesztve
Itt már csak egy új wunderwaffe segíthet. Javaslom Zelenszkijnek hogy sürgősen vegye fel a kapcsolatot a galaktikus birodalom uralkodójával, és tárgyaljon a birodalmi lépegetők és csillagrombolók átadásáról Ukrajna számára. Természetesen majd az Európai Unió nagylelkűen kifizeti Palpaitne császárnak. Természetesen a kezelőszemélyzettel sem lesz gond, mert a Kamino bolygón az Európai Unió pénzén a klónkatonáikat is megkaphatják minden probléma nélkül, mert a lényeg, hogy az Uniónak jó a modora és elég sokszínű is.
Lehigh
2024. augusztus 21. 15:57
Vannak ujsagok akik MARKETINGRE hasznaljak ezt a betorest. Katonailag nincsen jelentosege katonak vagy volt katonak szerint. Fontos tortenest igy tudnak elhanyagolni ,elfelejteni megirni. Ez a NEWS MARKETING.
Málaga21
2024. augusztus 21. 15:36 Szerkesztve
Bemenni könnyű volt, kimenni lesz nehéz. Hogy is hívják ezt? Ja, megvan. Csapdának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!