Meghívták Von der Leyent a Kanári-szigetekre, de nem nyaralni

2024. augusztus 27. 17:27

A helyieknek elegük van az illegális migrációból.

2024. augusztus 27. 17:27
EU Commission President Leyen - President of the European Parliament Metsola

Nyitókép: AFP/Dursun Aydemir

A Kanári-szigetek kormánya hivatalos meghívót küldött Ursula von der Leyen számára, hogy személyesen tapasztalja meg a szigeteken kialakult súlyos migrációs válságot – tudósít az Euronews

Alfonso Cabello, a kormány szóvivője hangsúlyozta, hogy 

az Európai Uniónak sürgősen be kell avatkoznia, miután az afrikai partokról érkező kis hajók száma 126 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

Cabello levelében arra figyelmeztetett, hogy Európának újra a déli határaira kell összpontosítania, és nem maradhat tétlen a helyzet súlyosságával szemben. A szóvivő szerint Von der Leyen látogatása szimbolizálná az Európai Unió elkötelezettségét a távoli terület iránt. 

A szigetekre idén eddig már 22 300 migráns érkezett, és a számok tovább emelkedhetnek az év végéhez közeledve.

Ezt is ajánljuk a témában

A migrációs útvonalak veszélyesek, különösen az Atlanti-óceán átkelése, amely a legkockázatosabb migrációs útvonal Európába. 

Az idei évben több mint 4800 halálesetet jelentettek ezen az úton, ami azt jelenti, hogy átlagosan 45 percenként egy ember veszíti életét.

A Kanári-szigeteken a helyi erőforrások már most is túlterheltek, különösen a kísérő nélküli kiskorúak ellátása terén, akik közül több mint 6000-en tartózkodnak jelenleg a szigeteken.

Ezt is ajánljuk a témában

A Kanári-szigetek elnöke, Fernando Clavijo további támogatást kért, mivel a szigetek nem bírják tovább egyedül viselni a migrációs válság terheit. Kiemelte, hogy hatékony integrációs projekteket kell indítani a kiskorúak számára, valamint átfogó politikákat kell kidolgozni a migránsok származási országaiban, hogy megelőzzék a további exodust. 

Eközben Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök Nyugat-Afrikába látogatott, hogy segítsen enyhíteni a válságot, amelynek tragikus következményeit a Kanári-szigetek lakói nap mint nap tapasztalják.

Egy angol nyelvű összefoglaló az alábbiakban tekinthető meg:

 

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robi54
2024. augusztus 28. 13:35
Ameddig nyugaton nem mennek ki milliószám az emberek tüntetni,nap mint nap a bevándorlás ellen,semmi nem fog változni. Természetesen minden országban a bevándorlás ellenes pártokra kellene szavazni.
Dominik
2024. augusztus 28. 08:50
Nekem mindegy, csak minél távolabb legyen tőlem... ott is maradhatna...
faramuci
2024. augusztus 28. 08:09
Farkasvadászatra...???😁😂🤣
Chekke-Faint
2024. augusztus 28. 07:58
Nehogy azt higgye valaki is, hogy nem vigyorogni megy oda. Ez a nő jelenleg Soros legfontosabb embere.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!