Már Lukasenka is tárgyalásra buzdítja a háborús feleket

2024. augusztus 15. 20:57

A Nyugat – mondta – azért bátorítja Kijevet a harcra, mert azt akarja, hogy Ukrajna és Oroszország „elpusztítsa egymást”.

2024. augusztus 15. 20:57

Nyitókép: Ilya Pitalev / SPUTNIK / AFP

Oroszországnak és Ukrajnának tárgyalásokat kell folytatnia konfliktusuk lezárásáról, hogy elkerüljék a háború átterjedését Fehéroroszországra – mondta Alekszandr Lukasenka az orosz állami televíziónak adott interjújában, számolt be a Reuters. A két órás interjúban Lukasenka azt mondta, hogy csak „amerikai származású magas rangú emberek” akarják, hogy az ukrán-orosz háború folytatódjon.

A Nyugat – mondta – azért bátorítja Kijevet a harcra, mert azt akarja, hogy Ukrajna és Oroszország „elpusztítsa egymást”.

Oroszország csütörtökön közölte, hogy megerősíti a határvédelmet, miközben több százezer embert utasítottak a nyugati Kurszk térségének evakuálására. Kijev közölte, hogy erői a múlt hét óta 35 km-t (22 mérföldet) nyomultak előre Oroszország területére, és továbbra is teret hódítanak. Lukasenka bizonyíték nélkül felvetette, hogy Kijev esetleg Fehéroroszország megtámadását tervezi, és kijelentette, hogy Minszk nem fogja megengedni, hogy az ukrán csapatok „eltapossák országunkat”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. augusztus 16. 19:34
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor türannosza, a törpe mű-cár parancsa: ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
herden100
2024. augusztus 16. 04:35
youtu.be/Sr8EzET5m2s?si=4y7bdM1ebBd1Px_K
Akitlosz
2024. augusztus 15. 23:24
"Lukasenka bizonyíték nélkül felvetette, hogy Kijev esetleg Fehéroroszország megtámadását tervezi" Esetlegre nem kell bizonyíték. Ha Amerika úgy dönt, akkor Ukrajna megtámadja Fehéroroszországot. Ez tehát reális veszély.
kunfia1
2024. augusztus 15. 23:04
"A Nyugat – mondta – azért bátorítja Kijevet a harcra, mert azt akarja, hogy Ukrajna és Oroszország „elpusztítsa egymást”. Egyre több Putyin báb aggódik, hogy szovjet anyácska is a célpontok közé került.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!