„Leleplezték a Kreml hazugságát arról, hogy Putyin megvédi az orosz népet” – így látja az amerikai lap az ukrán ellentámadást

2024. augusztus 09. 11:12

A Bloomberg elemezte az ukránok kurszki betörését. A lap szerint számos, ukrán szempontból pozitív hozadéka van az akciónak.

2024. augusztus 09. 11:12
null

Nyitókép: Kremlin Press Office / Handout / ANADOLU AGENCY / AFP

A kurszki ukrán betörésről közölt elemzést a Bloomberg. Ismeretes: kedden mintegy ezer katona, kiegészítve tankokkal és páncélos járművekkel áttört a határon, és a kurszki régióban kezdett ellentámadásba

Maga az ukrán fél semmit nem árult el a támadás céljáról, így arról mindenki más is csak találgatni tud. A lap szerint lehet, hogy pusztán csak a frontvonalra nehezedő orosz nyomást akarták ezzel enyhíteni, ahogy az is elképzelhető forgatókönyv, hogy Ukrajna így akar területeket szerezni, amelyet később a Moszkvával folytatandó tárgyalások során felhasználhat. 

Ezt is ajánljuk a témában

Mindenesetre a lap szerint Ukrajna szempontjából számos pozitív hozadéka van az akciónak: az egyik az, hogy megmutatta, mennyire gyenge is az orosz határvédelem így, hogy szinte teljes mértékben a támadásra koncentrálnak. A másik, hogy nagy lökést adott az ukránok moráljának. Harmadrészben pedig rést ütött a Kreml gondosan felépített képébe, miszerint Putyin a hétköznapi orosz emberek védelmezője – már csak azért is, mert a határ közelében élő oroszok folyamatosan félelemben élnek, egyre több ágyútűz és dróntámadás éri őket ukrán oldalról. 

Végezetül pedig Ukrajna az ellentámadással azt is elérheti, hogy amerikai és európai szövetségeseinek üzenetet küldjön arról, hogy továbbra is érdemes őket támogatni, hogy mielőbb lezárhassák a háborút.

Összesen 356 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. augusztus 09. 20:22
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor ura, a mű-cár parancsa: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
survivor
2024. augusztus 09. 20:01
Na akkor megy az atom... Taktikai, az ukrán csapatösszevonasokra... Csak kicsike. Little Boy...
Csigorin
2024. augusztus 09. 17:45
nem, pont hogy megerositi azt, hogy ukrajna jelenlegi vezetesevel nemzetbiztonsagi fenyegetes Oroszorszag letere.
herceg-3
2024. augusztus 09. 17:07
Nem az a lényeg, hogy egy koszos, zsidók által vezetett amerikai sajtó mit lát bele a dologba, hanem az, hogy maguk az oroszok mit szólnak hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!