Kijev közölte: 92 települést elfoglaltak az oroszországi Kurszk régióban

2024. augusztus 20. 06:36

Már két hete tart Kijev hadművelete, amelynek során a hadsereg elfoglalta Szudzsa városát, és állítólag három hidat is megsemmisítettek a határ közelében.

2024. augusztus 20. 06:36
null

Nyitókép: Roman PILIPEY / AFP

A Kyiv Independent értesülése szerint az ukrán erők már az ellenőrzésük alá vontak 92 települést a Kurszki régióban, és már több mint 1250 négyzetkilométert haladtak előre Oroszország területén. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök augusztus 19-én megerősítette, hogy folytatják a régióba való betörést.

Kijev hadművelete már két hete tart, az ukrán hadsereg elfoglalta Szudzsa városát Kurszk megyében, és állítólag megsemmisítette a Szejm folyó fölött átívelő mindhárom hidat a határ közelében.

A lap szerint egy dnyiproi megbeszélésen az elnök elmondta, hogy Ukrajna tovább erősíti a pozícióit, stabilizál „bizonyos területeket”, és foglyul ejt minél több orosz katonát. „Ez a hadművelet lett a legnagyobb befektetésünk abba, hogy ukránokat szabadítsunk ki az orosz fogságból. Már most nagyon sok orosz hadifoglyot ejtettük egy hadművelet során” – fogalmazott Zelenszkij, részletezés nélkül.

Az ukrán hadsereg nem kívánta megmondani, hogy a „Kurszki betörés” során pontosan hány orosz foglyot sikerült ejteniük.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2024. szeptember 05. 13:00
Ez okés. Szerintük meddig fogják tudni megtartani. Most nem lesz ingyen kárpatalja,sőt ha igaz még ezt is elveszi putyint esetleg talán visszaállítja az eredeti állapotot.
Menhetten
2024. augusztus 21. 12:18
Slava Ukraini!..
Gaz_pacho
2024. augusztus 20. 15:08
És ??
jandor
2024. augusztus 20. 14:06
Érdekes ez az ukrán számtan. Mindig elfelejtik kivonni azokat a településeket, amiket már elvesztettek Kurszknál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!