Kemény üzenetet kapott egy NATO–tagállam Washingtonból, amiért Oroszország háborúját segíti

2024. augusztus 07. 12:31

„Szükségünk van ennek a tagállam segítségére, hogy megállítsuk az amerikai technológia Oroszországba irányuló illegális áramlását” – mondta Matthew Axelnor kereskedelmi miniszterhelyettes.

2024. augusztus 07. 12:31
PUTYIN, Vlagyimir

Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Gunyejev

Washington figyelmeztette a NATO-tag Törökországot, „következményei” lesznek, ha nem korlátozza a Moszkva számára létfontosságú amerikai haditechnikai eszközök Oroszországba irányuló exportját – írja a Financial Times.

Ezt is ajánljuk a témában

Matthew Axelrod kereskedelmi miniszterhelyettes pár napja Ankarában járt, ahol török tisztviselőkkel tárgyalt az amerikai alkatrészek illegális kereskedelméről. 

Axelrod azt üzente Törökországnak, hogy keményebben kell dolgoznia az amerikai eredetű chipek és más, Oroszország ukrajnai háborúja szempontjából kulcsfontosságú alkatrészek kereskedelmének megfékezésén.

„Szükségünk van Törökország segítségére, hogy megállítsuk az amerikai technológia Oroszországba irányuló illegális áramlását. Haladást kell látnunk, mégpedig gyorsan, a török hatóságok és az ipar részéről, különben nem lesz más választásunk, mint hogy következményekkel sújtsuk azokat, akik kijátsszák az exportellenőrzésünket”

– jelentett ki Axelrod.

Összesen 251 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. augusztus 07. 21:40 Szerkesztve
Namondcanadian-deplorable 2024. augusztus 07. 19:42 • Szerkesztve A mai magyar kormányok által dédelgetett, Habsburgok kérésére és a cár parancsára a keresztény kozákok néhány ezreddel és tábori ágyúkkal érkeztek, gyalogság nélkül. Sokat elmond Kossuth gerincességéről, vezetői képességéről és hadsereg vezetéséről a fegyverletétel. Na meg az is, hogy francia és német fegyverszállításokért tárgyalt és nem támogatta, nem adta gyártásba a magyar hadmérnökök fejlesztette ágyúkat és sorozatlövő fegyvert. Az Ukrán frontok csak nevükben voltak ukránok, a harcosok mohamedán kultúrából származó kazahok, üzbégek, tatárok azaz türk testvéreink, akikhez Orvbán dörzsölődik gyalázták meg az országot. Megsúgom, Rákóczi seregében szolgáltak kozákok és tatárok is.
valerian-0
2024. augusztus 07. 19:48
Akárhányszor elovastam a cikket, mindég az jött ki, hogy az ameriaiak tehetetlenek az oroszokkal szemben, és mindég mást próbálnak okolni ezért. Balfasz jenkik.
Stingary76
2024. augusztus 07. 19:18
Jaj baszki, megint ez a duma.. Erdogan nem felejtette el, hogy ki támogatta/szervezte a puccsot ellene anno.. Meg azt se, hogy ki figyelmeztette erre előtte.. :D Mellesleg az, hogy Oroszország csak és kizárólag nyugati meg USA álltal gyártott chipeket használ a fegyver rendszereiben már megint a tipikus hülye nyugati narratíva, hogy tök hülye az orosz. Aztán ezt nyomják nyugaton az embereknek, akik el is hiszik. Most komolyan, ki az a hülye, aki elhiszi, hogy az orosz nem képes, nem tud a fegyver rendszereibe (Iszkander, Kalibr, a FAB sikló bombák vezérlése, a Glonass műhold rendszer, stb..) SAJÁT maga megfelelő chipeket gyártani, és PONT ezen stratégiai terület kapcsán nincsenek gyárai, tudás és szakértelem? Ezek STRATÉGIAI területek, kizárt dolog, hogy a nyugati chipektől függne az orosz.
canadian-deplorable
2024. augusztus 07. 19:08
Törökország Irán riválisa is. Részben ezért támogatja Irak sunni és türkmén kisebbségeit. A törökök túlnyomó többsége sunni. Irán shia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!