Erdogan „digitális fasizmussal” vádolja a közösségi médiát, miután Törökország blokkolta az Instagramot

2024. augusztus 07. 09:59

A török vezető megjegyzései akkor hangzottak el, amikor a tisztviselők tárgyalásokat folytattak a közösségi médiaplatform képviselőivel a hozzáférés visszaállításáról.

2024. augusztus 07. 09:59
null

Nyitókép: Turkish Presidental Press Service / TURKISH PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Recep Tayyip Erdogan török elnök „digitális fasizmussal” vádolta a közösségi médiaplatformokat az ország által az Instagramra kivetett tilalommal kapcsolatos első kommentárjában – írja az Euronews.

Az ország Informatikai és Kommunikációs Hatósága (BTK) péntek reggel indoklás nélkül blokkolta a hozzáférést a népszerű közösségi média alkalmazáshoz.

Ezt is ajánljuk a témában

A lépés azonban azt követően történt, hogy Fahrettin Altun török kommunikációs vezető bírálta az Instagramot, amiért állítólag blokkolta a részvétnyilvánító bejegyzéseket Iszmail Haníje, a Hamász politikai irodavezetője halála miatt, aki a múlt héten egy hajnali légicsapásban halt meg az iráni Teheránban.

Erdoğan hétfőn azzal vádolta a közösségi médiaplatformokat, hogy maffiaként viselkednek, és azt mondta, hogy „még a palesztin mártírokról készült fotókat sem tűrik el”.

Nyugati szövetségeseivel ellentétben Törökország nem tekinti terrorszervezetnek a Hamászt. Erdogan, aki élesen bírálja Izrael gázai katonai akcióit, a csoportot felszabadító mozgalomnak nevezte.

Az Instagramnak több mint 57 millió felhasználója van a 85 millió lakosú Törökországban a New York-i székhelyű We Are Social Media digitális marketinghírekkel foglalkozó cég szerint.

 

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
camplazlo
2024. augusztus 07. 13:13
Na, most mit mondjak? Olyan két három éve már óriásira emelkedett a bomlasztás a közösség ellenes médiában. Folyamatosan az megy, hogy nők-férfiak ellen, nyugdíjasok dolgozók ellen, idősek fiatalok ellen, gazdagok szegények ellen, szomszéd ellen, gyerekvállalás ellen, minden ellen! Még a viccoldalak is csak a negatív humort tolják, nők és férfiak egymás elleni uszítása folyamatosan. Az úgynevezett önsegítő, önbecsülés növesztő videók is nem azt hangsúlyozzák, hogy higgy az emberekben, a szomszédodban, a közösségedben, haenm csak azt, hogy magadban! Folyamatosan megy az ömlengés, hogy milyen kurva jó egyedül és család nélkül lenni, azóta van "nyugalmuk". Meg azóta boldogak... Persze, aki boldog, az nem írkálja le mindenhová, hogy ő boldog szerintem... Ez a hatalom új módszere: azt nem tudták elérni, hogy az átlagember a hatalomban lévőket jóembernek higgye, de azt eltudják érni, hogy egymásról azt higgyék, hogy rosszak. Az önzést propagálják ezerrel!
rizotto
2024. augusztus 07. 12:35
" Iszmail Haníje, a Hamász politikai irodavezetője halála miatt, aki a múlt héten egy hajnali légicsapásban halt meg az iráni Teheránban." Nem dolgozik egyetlen tájékozott firkász sem a Mandinernél? Szerkesztő, aki ellenőrzi a kimenő írásokat? Nem kéne ilyen téves információkat közölni, még ha szemléznek is egy cikket. Egy, az ágya alá rejtett pokolgéppel ölték meg Hanijet Teheránban.
atti64
2024. augusztus 07. 10:57
IGAZA VAN! AGYMOSODA AZ EGÉSZ FASZBUK ,INSTA MIND KIVÉTEL NÉLKÜL!!!!!!!!!!!!A SOK BAROM MEG MENET KÖZBEN NYOMJA UTÁNA MEG CSODÁLKOZIK HOGY FELBORUL MINT A BÜDÖSBOGÁR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
véna
2024. augusztus 07. 10:46
Egyébként sincs az instán semmi érdekes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!