Így mutatja be a kurszki ukrán támadást az orosz média

2024. augusztus 14. 11:00

Az orosz sajtó is beszámol a kurszki fejleményekről – a moszkvai irányvonalnak megfelelően.

2024. augusztus 14. 11:00
Hightended Security Presence In Moscow As Wagner Group Attemps To Topple Russia's Military Leadership

Fotó: Contributor/Getty Images

 

Az ukrajnai háborús hírek az elmúlt napokban orosz földre tevődtek át: az ukrán erők áttörtek Oroszországba és stabilan tartják magukat és haladnak előre a határhoz közeli vidékeken.

Az orosz földet elért háború híreiről valamilyen formában az oroszországi média is beszámol – amely a háború kitörése óta véglegesen a Kreml közvetett vagy közvetlen befolyása alatt áll.

Az oroszországi sajtóból az amerikai központú Szabad Európa Rádió honlapja közöl szemléket:

Az Argumenty i fakti bulvároldal arról ír: „A kurszki régió határvidékein ukrán katonák holttestei hevernek, a terület kiégett ellenséges katonai eszközök temetője lett”, hozzátéve, „hatalmas számú ukrán támadó halt meg csak az elmúlt néhány órában”, és 

„ki tudja, mennyien fekszenek még az erdőkben és útszéli árkokban”.

A Rosszija 1 fő állami tévéadó bemondója, Olga Szkabejeva kijelentette: „Lehetetlen destabilizálni minket vagy pánikot kelteni közöttünk. Éppen ellenkezőleg, feltüzelték az oroszokat, és mindenki készen áll a fegyver megragadására, hogy világossá tegyük: nem lehet így tenni Oroszországgal”. Szkabejeva ugyanakkor a kurszki katonai helyzetről azt is kijelentette: az „bonyolult”, „nehéz”.

Alekszandr Kazakov tévés kommentátor arról beszélt: 

„Ez egy London-történet. London a legrosszabb ellenségünk, ők addig akarják folytatni az ellenségeskedést, amíg az utolsó ukrán is meghal”.

A Moszkovszkij Komszomolec arról ír: az ukrán hadművelet kaotikus, és nehéz megmondani, mit is akarnak. „Sok akciójuk értelmetlennek tűnik, mintha az ukránok sem értenék a saját céljaikat” – közölte a lap, hozzátéve: „Egészében nézve a helyzet rendkívül nehéz, de ellenőrzés alatt van”.

A Vzgljad lap cikkében az áll: szerintük az ukránok „számos hamis riportot” közöltek, hogy „pánikot keltsenek a régió lakosai között”.

Az immár Oroszországon kívülről szerkesztett, orosz ellenzéki Meduza értesülései szerint 

a Kreml arra utasította a médiumait, hogy az ukrán behatolást ne a háború „új frontjaként” mutassák be,

és ne emeljék ki azt se, hogy a közelben van a kurcsatovi atomerőmű. Ehelyett az orosz médiumoknak inkább az emberi oldalról kell írniuk, például a kapcsolódó véradási és menedékadási programról.

A Moszkovszkij Komszomolec egy másik cikkében arról írnak: Putyin tudja, mit csinál, és akkor fog visszaütni keményen, amikor annak eljön a megfelelő ideje. „Putyint közvetlen, drámai nyilatkozatokra és akciókra akarják kényszeríteni. Lesznek akciók, de akkor, amikor az megfelelő és előnyös Oroszország és az elnök számára, és nem akkor, amikor az az ellenségnek kedvez” – nyugtatja meg olvasóit az orosz lap.

 

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2024. augusztus 14. 20:39
Szóval az amerikai szabad európa rádiótól olvashattunk idézetet... azt hiszem ennél nehéz lejjebb süllyedni.
B_kanya
2024. augusztus 14. 19:32
vanced 2024. augusztus 14. 16:52 " Majd amit Putyin lép, vagy nem lép, az lesz a legjobb az oroszoknak. Ja, ha kilépne a huszadik emelet ablakán, az tényleg az lenne." Medvegyevet szeretnéd? Ja, nem gondolkodtál - most sem.
templar62
2024. augusztus 14. 18:12
A jereváni rádióra is figyelni kell !
B_kanya
2024. augusztus 14. 18:11
"lauderstenonis-2 2024. augusztus 14. 12:13 Az egész onnan indult, hogy Geraszimov azt jelentette augusztus 6-án: megsemmisítették a betörő ukrán csapatokat :))))" lauderstenonis-2B_kanya 2024. augusztus 14. 15:08 "Jajj Kanyov elvtár, miért kell neked égetned magad? www.youtube.com/watch?v=c1RFghu0huQ" "Soundbytes: The chief of Russia's general staff, Valery Gerasimov, told President Vladimir Putin on Wednesday (August 7) that a Ukrainian offensive in Russia's Kursk region had been halted." Hát akkor lauder szenilis a hazaáruló megint a "megállítottákból" megsemmisítettéket" HAZUDOTT. AHOGY SZOKOTT.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!