Horvát lap: A magyarok nem mondanak igazat

2024. augusztus 02. 09:41

A horvát JANAF igazgatótanácsi elnöke szerint teljes mértékben ki tudnák elégíteni a MOL finomítóinak igényeit.

2024. augusztus 02. 09:41

Nyitókép: MTI/PAP/Piotr Polak

 

A Nacional.hr „A magyarok nem mondanak igazat: A JANAF olajvezetéke teljes mértékben ki tudja elégíteni a MOL finomítóinak igényeit” címmel közölt cikket, amiben kiemelték, hogy a MOL a JANAF Magyarországra irányuló kőolajszállító-kapacitásának hosszú távú bérlője, jelenleg évi 2,2 millió tonna olajat tud fogadni onnan,

de a JANAF gond nélkül tudna olyan mennyiségű olajat szállítani, amely teljes mértékben kielégíti a MOL igényeit.

A Stjepan Adanic igazgatótanácsi elnök által vezetett JANAF ezzel a válasszal reagált a Nacional megkeresésére, miután a lap emlékeztette őt több, magas rangú magyar vezető nyilatkozatára, akik bejelentették, hogy Magyarországnak sürgősen meg kell találnia a módját annak, hogy alternatív szállítási útvonalakat biztosítson az orosz kőolaj számára, miután Ukrajna úgy döntött, hogy megtiltja annak szállítását a többnyire Ukrajna területét átszelő Druzsba vezetéken.

A JANAF a DRA polimerek (a szállítási rendszer hatékonyságát és az olaj csővezetékeken történő áramlását növelő polimerek)

alkalmazásával további 14,3 millió tonna vezetékkapacitást tudna biztosítani a magyar határig évente, ami teljes mértékben kielégítené a MOL finomítóinak igényeit.

A JANAF nem csak a MOL-nak, hanem a Horvát Köztársaságnak és az Európai Uniónak is adott már ilyen garanciákat. Gulyás Gergely utalt bizonyos „kiskapukra” és hozzátette, hogy „szeptemberig megoldást kell találni”.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 255 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vladiszláb
2024. augusztus 03. 09:24 Szerkesztve
Ursula von hitler összefogott az ukrán nácikkal és a minket olaj tranzit zsarolással sokszorosan lehúzó horvátokkal. Ők akarják rátenni a mocskos kezüket, a teljes olaj importunk felügyeletére. Jól kivitelezett támadás ez ellenünk. Kis trianon.
rocktoberi-2
2024. augusztus 03. 06:58 Szerkesztve
Primitív hazugság mivel a magyar és a szlovák finomítók az orosz kőolaj finomítására alkalmasak. A laikusoknak úgy tudnám szemléltetni, hogy ez olyan mintha gázolajat tankolna a benzines kocsijába. Egy új finomító megtervezése, felépítése és az anyagi terhei meg úgy látszik, hogy a laikusoknak nem számítanak semmit. Azt hiszik, hogy az csak úgy magától egy csettintésre megvalósítható. Végül pedig jelentkezzen aki a jelenlegitől is magasabb árat szeretne fizetni az üzemanyagért! Ugyanis az orosz kőolaj kiváltása ezt fogja eredményezni.
alexandrosz-2
2024. augusztus 02. 19:17
Miközben a cuckoldkonzi zsidó média zsidó hasbarával, szánalmas hazudozással altat hetek óta, hogy lehiggassza a "magyar" "nemzeti" qrmány látványos semmittevésén és csicskaságán felindult jobber bázist, azért rögzíteném, hogy a mai napig szabadon ömlik a magyarok pénzén az áram, a gáz, az olaj, az üzemanyag, a gyógyszer, kötszer, feldolgozott élelmiszer a magyargyilkos hoholokhoz. A hohol gyilkosokat a magyarok pénzét pazarolva gyógyitja az amúgy is tündökletes magyar egészségügy, a honvédség magyarhyűlölő hohol gyilkosokat képez ki. Sirok folyamatos üzemben, éjjel nappal ontja a gyalogsági lőszert, nyilván nem a kukába. Mindezért cserébe kapunk aljasságot, gyűlöletet és napi tizezernyi magyargyűlölő hohol patkányt. Évek óta. Mert ilyen a zsidó hála. Rohadj meg vétótlan geci orbán, hogy basznád meg sunyi szar zsidócsicskaként a redvás kurva anyádat!
CsakOlvas
2024. augusztus 02. 16:58
Lajoss 2024. augusztus 02. 16:28: "Először kiadjuk a Hernádi Zsoltot" utánna meg amit akarsz, ismeretlen faszogány. Elképesztő, és egyben kijózanító is, mekkora "érdekes emberek" írkálnak ide.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!