Horribilis összegeket fizetnek az ukránok, hogy elkerülhessék a sorozást

2024. augusztus 16. 20:12

Az egyik elfogott bűnbanda tagjai összesen több mint egymillió dollárt, azaz 358 millió forintot kerestek a hamis iratok előállításával.

2024. augusztus 16. 20:12
null

Nyitókép forrása: SZBU

Egy irathamisító bűnbanda tagjainál egymillió dollárt találtak, amelyet a hadköteles ukrán férfiak fizettek azért, hogy elkerülhessék a besorozást – derül ki az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) közleményéből, amelyet a Kárpáti Igaz Szó szemlézett.

A lap szerint egy férfi 37 ezer dollárt, azaz több mint 13 millió forintot fizetett a szolgáltatásért, amely magában foglalta a sorozás elkerüléséhez szükséges teljes „dokumentumcsomag” elkészítését. Ebbe beletartoztak a hamis egészségügyi igazolások, valamint az, hogy az ügyfeleknek „kíséretet” biztosítottak a katonaorvosi bizottságnál.

Az SBU szerint a hamis dokumentumokat nemcsak arra használták fel, hogy felmentést szerezzenek a katonai szolgálat alól, hanem arra is, hogy eltávolítsák a hadköteles férfiakat a katonai nyilvántartásból, lehetővé téve számukra az ország elhagyását.

Forrás: SZBU

Az ügyre akkor derült fény, amikor a hatóságok rajtaütöttek az egyik közvetítőn. Ezt követően nem sokkal letartóztatták a Kijev megyei toborzóközpontok vezetőit is. A hálózat működtetéséhez a toborzóközpontok tisztviselői személyes kapcsolataikat használták ki, ráadűásul az orvosi bizottság képviselőit is bevonták a bűncselekménybe.

Az SBU közleménye szerint a bűnbanda tagjai összesen több mint egymillió dollárt, azaz 358 millió forintot kerestek a hamis iratok előállításával.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
monuskaroly
2024. augusztus 16. 23:07
Ezek tényleg nem akarnak a győztes csapat tagjai lenni? Ki érti ezt? Lehet hogy onnan nézve más az ábra, mint nyugatról látttatják? Már mindenkinek halt meg, tűnt el családtagja, ismerőse. Csak így tovább a Biden családért, előre!!!
Akitlosz
2024. augusztus 16. 22:54
Amerika azért nem hajlandó bevezetni a 200, az 500 és az 1000 dolláros bankjegyeket, hogy izomlázat kapjanak a készpénzt használók. A dollárbankjegyek több mint 80%-a 100 dolláros. A Nemzeti Bankok szándékosan teszik tönkre a készpénzhasználatot, mert meg akarják szüntetni a készpénzt.
Akitlosz
2024. augusztus 16. 21:29
Kinek mi a bűn. Nehéz együttérezni a kijevi rezsimmel. Az emberekben dolgozik a túlélési ösztön. Az ukrán hazáért nem érdemes meghalni. Az ukránok sokkal jobban élnének, ha Ukrajna nem is létezne. Élnének, nem meghalnának.
steinamanger-2
2024. augusztus 16. 20:55
Ruszkiknál ugyanez, tele van vele a sajtó. Minden kibaszott korrupt autokrata kleptokráciaban ez van, persze máshol is, csak kevésbé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!