„Hegyezzék a fülüket és tanuljanak Orbántól!” – jól beolvasott Baerbocknak és Scholznak Németország legnépszerűbb karriertanácsadója

2024. augusztus 19. 22:21

Martin Wehrle a békemisszió óta teljesen máshogy gondolkozik a magyar miniszterelnökről.

2024. augusztus 19. 22:21

Nyitókép: Anatolij Sztepanov / AFP

Nem várt eredménnyel járt Orbán Viktor békemissziója: meggyőzte a magyar álláspont helyességéről Martin Wehrlét, Németország legismertebb karriertanácsadóját, számos sikerkönyv szerzőjét, aki korábban egy autokratának tartotta Orbánt, tegnap viszont keményen kiállt mellette 700 ezer feliratkozóval rendelkező YouTube-csatornáján.

„Épp Orbán Viktor tesz meg mindent, hogy elhárítson rólunk egy katasztrófát.

Épp Orbán Viktor végez el egy munkát, amiért egyébként Annalena Baerbockot fizetik.

Épp ő mond ki egy olyan valóságot, amit Olaf Scholz elhallgat előlünk” – fogalmaz a videóban Wehrle, hozzátéve: „Sosem gondoltam volna, hogy én itt egyszer majd Orbán Viktort fogom dicsérni. De ma megteszem, és nagyon remélem, hogy Annalena Baerbock és Olaf Scholz hegyezik a fülüket és tanulnak tőle valamit.”

Wehrle szerint felfoghatatlan, ahogy az európai vezetők Orbán békemissziójára reagáltak – hogy nem hálásak neki, hanem épp ellenkezőleg, elítélik két okból: mert Orbán egyrészt „nem egyeztette az útját, természetesen azért, mert akkor az nyilvánosságra került volna”, másrészt pedig mert a miniszterelnök „kimondott néhány igen kínos igazságot, amit nálunk senki nem akar hallani, mert kínosak Baerbocknak, kínosak Németországnak, kínosak Európának”.

A sztárcoach kifejezte: egyetért Orbánnal abban, hogy egy háború nem arról dönt, hogy kinek van igaza és kinek nincs, hanem arról, hogy ki hal meg és ki marad életben. „Ez egy olyan kijelentés, ami 30 éve még a Zöldek pártprogramjában is állhatott volna” – fogalmaz, hozzátéve, hogy

„mindegy, milyen ügyért folytatnak háborút, az sosem a jó ügy”.

E ponton megjegyzi: nem véletlen, hogy épp Robert Fico szlovák miniszterelnök az egyetlen, aki kiállt az orbáni békemisszió mellett, hiszen „épp azon országok, akiknek Oroszországgal nagyon rossz tapasztalataik voltak, épp ők értik sokkal inkább Európa maradékánál és pláne Amerikánál, hogy miért kellene most a diplomácia minden eszközét mozgásba lendíteni.” Wehrle szerint Orbán megfejtette, miért nincs még béke: azért, mert Európa az amerikai álláspontot másolja, „nem beszélünk Putyinnal, mert az USA sem teszi, találomra szállítunk fegyvereket, mert az USA is így tesz, és csatlakozunk minden eszkalációs lépéshez, ha elöl megy az USA. Ezért, ezért nincs még béke.” Márpedig szerinte a háborúból bármikor világégés lehet, ma ehhez még közelebb vagyunk, mint bármikor korábban.

Összegezve megjegyezte: ma Németországnak van egy külügyminisztere, „akinek az lenne a dolga, hogy mindent megtegyen a békéért”, és van egy kancellárja, aki esküjében megfogadta, hogy „elhárítja a kárt a német néptől, és emiatt neki is mindent meg kellene tennie a békéért”. Ezért Wehrle 

mélységesen szégyenkezik azon, hogy most épp egy olyan eléggé autokrata államfő feszíti ki Európa fölött a humanizmus zászlaját, mint Orbán Viktor, és ezért még meg is alázzák”.

Elmondta: „Sosem tartottam túl sokra Orbán Viktort, emberképét reakciósnak láttam”, arról viszont, amit most csinál, „nagyon jó véleménnyel vagyok, ez példaértékű Európa kormányfői számára”. Zárásul pedig felszólította Németország vezetőit: „Scholz úr, Baerbock asszony – ebben a tekintetben tanuljanak Orbántól! Ő törte a béke útját. Ne hagyják, hogy megvezesse Önöket az Egyesült Államok, menjenek a béke útján vele, legyenek szívesek!”

 

 

Összesen 224 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zoliteso
2024. augusztus 22. 09:17
Csendben megkérdezném a sok "beszólogatót", hogy Melyikőtök tud olyan munkásságot felmutatni, mint a cikkben említett Martin Wehrle, Németország legismertebb karriertanácsadója, számos sikerkönyv szerzője? Ja, hogy ez a hozzászólási panel mindent elbír következmények nélkül? Szánalmasak vagytok...
Bájron
2024. augusztus 21. 18:25
Jó nigger farok a szádba!!!! Szégyen.
egonsamu-2
2024. augusztus 20. 19:12
Na akkor Wehrle sem kapp többé állami vagy az eddigi pártoktól semmiféle megbízást vagy feladatot. Örülhet, ha a következö napokban kora reggel az állig felfegyverzett terrorelhárítás nem töri be a háza ajtaját... Aztán majd két hét múlva egy bíróság megállapíthatja, hogy a Stasi rajtaütése egy békés polgáron törvénytelen volt. És? A szocialista belügyminiszter és bünbandája csinálják büntetlenül tovább, hogy megfélemlítsenek mindenkit, aki akár csak kritikusan mer gondolkodni...
Nasi12
2024. augusztus 20. 17:01
Nehéz ellenkezni vele. Gyurcsányt idézve nehéz rajta fogást találni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!