Harckocsik sorakoztak fel az ukrán határon, és egy harmadik ország adta ki a parancsot

2024. augusztus 11. 15:53

Egyre feszültebb a helyzet a szomszédunkban zajló háborúban.

2024. augusztus 11. 15:53
null

Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Fehéroroszország harckocsikat vezényelt vasárnap az ukrán határhoz, miután a fehérorosz hatóságok állítása szerint az előző nap az ország légterében több ukrán drónt is lelőttek – közölte a minszki védelmi minisztérium. A hivatalos tájékoztatás szerint az alakulatokat készültségbe helyezték további parancsok végrehajtására.

Nem sokkal korábban Aljakszandr Lukasenka fehérorosz vezető elrendelte Homel és Mazir térségének megerősítését az ország délkeleti részén. A csapatok feladata reagálni az esetleges ukrán „provokációkra”.

Lukasenka szombaton arról számolt be, hogy több ukrán drónt is lelőttek. Mint mondta, teljes készültségbe helyezték a fehérorosz légvédelmet is, mert mintegy tíz repülőeszköz hatolt be Ukrajna felől az ország légterébe Kaszcjukovicsi térségében.

A minszki külügyminisztérium a történteket arra irányuló veszélyes kísérletnek nevezte, hogy belerángassák a konfliktusba Fehéroroszországot is. A tárca leszögezte: Fehéroroszország élni fog önvédelemhez való jogával és megfelelő választ fog adni minden provokációra, illetve ellenséges cselekményre. Viktar Hrenyin fehérorosz védelmi miniszter már szombaton jelezte, hogy elrendelték Iszkander típusú ballisztikus rakéták és Polonez típusú rakétavetők térségbe küldését is.

(MTI)

 

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. augusztus 28. 05:36
Jaj,már annyira feszülünk...😂😂😂
fideath-7
2024. augusztus 12. 05:01
Lengyelország nem fogja végignézni hogy a Belorusszia nevű orosz bábállam megtámadja Ukrajnát. A beloruszok már igy is átadtak minden használható eszközüket a ruszkiknak, a lengyelek ellen semmilyen értelmezhető ellenállást nem tudnak produkálni. Az ukrán betörésből láthatjuk hogy a ruszkiknak semmilyen mozgósitható tartalékuk nincs a hátországban, igy ők se tudnának semmit tenni egy lengyel támadással szemben. Atomot nem használhatnak, mert hivatalosan a belorusz bábállam nem Oroszország, de megint csak az ukrán betörés mutatja hogy akkor sem vetemednek erre ha Oroszországot támadják meg.
FeketeFehér
2024. augusztus 11. 20:07
B_kanya "Olvass orosz platformok kommentjeit!!" És ott nem adnak pár évet kommentelésért, mint londonisztánban? "Három év börtönbüntetést kérnek az ügyészek egy orosz férfire egy Facebook-poszt miatt. Egy oroszországi bíróság hatályon kívül helyezte a pénzbírságot, amelyet egy veterán emberi jogi aktivistára szabtak ki az ukrajnai háború elleni felszólalása miatt – túlságosan enyhének ítélve azt. Oleg Orlov ügyét visszaküldték az ügyészeknek, akik helyette három év börtönbüntetést kértek. Orlovot, a Memorial Nobel-békedíjas emberi jogi csoport társelnökét az orosz hadsereg nyilvános „lejáratásáért” ítélték el, miután a Facebookon közzétette egy általa írt cikket, amelyben elítélte az ukrajnai inváziót "
SzaboGeza
2024. augusztus 11. 19:42
Ha 24h belül nem foglalják vissza a gázátadó állomást , LE KELL VÁLTANI A RÉGIÓ PARANCSNOKÁT!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!