Forrósodik a helyzet: felsorakoztak a Wagner-zsoldosok az ukrán határon

2024. augusztus 27. 13:50

A kurszki betörés következtében mozgósították a zsoldossereget, feszült a helyzet.

2024. augusztus 27. 13:50

Nyitókép: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

A Reuters beszámolója alapján fokozódik a helyzet a fehérorosz-ukrán határon. Az amerikai hírszolgálat arról számolt be, hogy Ukrajna felszólította Fehéroroszországot, hogy

vonja vissza erőit a határról, egyúttal óva intették Fehéroroszországot attól, hogy Moszkva nyomása alatt „tragikus hibákat” kövessen el.

Ismert: a kurszki ukrán betörés olyan komoly helyzetet teremtett, hogy Oroszország kénytelen volt az eddig Fehéroroszországban állomásozó Wagner-zsoldosokat is riadóztatni. A Wagner-csoport nagy része a 2023-as, Jevgenyij Prigozsin által vezetett, végül kudarcba fulladt lázadás után Belaruszba települt át. Egészen mostanáig ott állomásoztak, az ukrán hadszíntéren nem igazán voltak jelen a lázadás óta.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öregsas
2024. augusztus 28. 12:37
Azért ez az infó valószínűleg odaránt néhány ezer uki katonát. Akik valószínűleg nagyon hiányoznak valahonnan ahol aktív a harc. Az katonák szemszögéből nézve, legalább addig van esélyük életben maradni, míg csak nézegetik egymást a fehérekkel.
roccobaba
2024. augusztus 27. 23:10
És mi lenne ha Amerikàt óvaintenék attól, hogy hàborúzzon a közel-keleten?
Málaga21
2024. augusztus 27. 19:44
A hoholoknak mi köze hozzá, hogy egy másik ország hol állomásoztatja a saját hadseregét az országhatáron belül?
lacika-985
2024. augusztus 27. 18:14
Pincsikutya effektus - minél nagyobb szarban vannak annál agresszivabban ugatnak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!