Annyira komoly a helyzet Kurszknál, hogy riadóztatták a rettegett Wagner-csoportot is

2024. augusztus 08. 16:09

Eddig Belaruszban állomásoztak, de most lépni kényszerült az orosz hadvezetés.

2024. augusztus 08. 16:09
null

Nyitókép: YouTube

„Üdv a pokolban. Hamarosan megérkezünk” – hallható azon a felvételen, melyen orosz jelzésű egyenruhában ülő egyének arról beszélnek, hogy Kurszk felé tartanak, ahol immár két napja zajlanak a harcok. 

A Portfolio orosz lapokra hivatkozva ír arról, hogy 

a Wagner-zsoldosok az orosz különleges erőkkel együtt kaptak parancsot arra, hogy likvidálják a Kurszkba betörő ukrán erőket.

A Wagner-csoport nagy része a 2023-as, Jevgenyij Prigozsin által vezetett, végül kudarcba fulladt lázadás után Belaruszba települt át. Egészen mostanáig ott állomásoztak, az ukrán hadszíntéren nem igazán voltak jelen a lázadás óta. 

 

 

Összesen 236 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Borda Lajos
2024. augusztus 08. 20:21
Az ukránok ardenneki csatája.
lajajakab11
2024. augusztus 08. 20:02
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor ura, a mű-cár parancsa: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
SzkeptiKUSS
2024. augusztus 08. 18:58
Úgye egy "betörésnél" egyik félnek sincs kiépített komoly védelmi vonala. Ha az ukránoknak van esze a betörés után már pucolnak mindent lerombolva /üzemanyg, fegyverlerakat stb/, vissza. Ha nem, szarrá fogják bombázni, lőni őket.
canadian-deplorable
2024. augusztus 08. 18:48
A (konzervatív) Fox News cikkjéből: "Sudzsa az az orosz földgáz utolsó működő átrakóhelye Ukrajnán keresztül Európába: az Urengoj–Pomary–Ungvár vezeték 2023-ban mintegy 14,65 milliárd köbméter gázt szállított, vagyis Oroszország Európába irányuló földgázexportjának mintegy felét. Az ukrán gázszállító üzemeltetője közölte, hogy az orosz földgáz a szokásos módon jut el az európai fogyasztókhoz. Mindössze 60 km-re északkeletre található az orosz Kurszk atomerőmű." Az akció célja tehát Oroszország gáz exportjának leállítása. Másodlagos cél esetleg a kurszki atomerőmű lebombázása. Nyugati szél esetén Oroszország sűrűn lakott része atom fertőzött lenne. Bosszú Csernobilért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!