Foreign Affairs: Putyin orgyilkososztagot hozott létre, és egyre növeli a létszámot

2024. augusztus 12. 16:50

A cikk szerzői szerint „a Kreml az elmúlt évtizedekben fokozatosan visszanyúlt Sztálin háború előtt taktikájához”.

2024. augusztus 12. 16:50

Nyitókép: SERGEY GUNEYEV / POOL / AFP

Andrej Szoldatov és Irina Borogan, az Európai Politikai Elemző Központ külső munkatársai arra hívták fel a Foreign Affairs hasábjain a figyelmet, hogy 

Vlagyimir Putyin egyre nagyobb osztagot hoz létre szabotőrökből és orgyilkosokból,

 akik a Nyugatot fenyegetik, mert káoszt igyekeznek előidézni.”

A cikk szerzői emlékeztettek arra, hogy amerikai és európai titkosszolgálatok orosz ügynökökhöz kötnek egy sor akciót, amelyet az év elején követtek el. Gyújtogatásról és hasonlókról van szó, melyeket többek között a cseheknél, az észteknél, a letteknél, a németeknél, a lengyeleknél, a svédeknél és a a briteknél követtek el.

„A Kreml fokozatosan visszanyúlt Sztálin háború előtt taktikájához”

Az elemzők szerint az orosz elnök új fejezetet nyitott a nyugatellenes szürkeövezeti műveletekben. A jelek szerint Putyin egészen addig hajlandó elmenni, ameddig az nem vált ki katonai válaszcsapást – húzták alá. Ezután megjegyezték, hogy ezek az akciók destabilizáló hatást válthatnak ki, főleg most, amikor 

Európában egyébként is politikai bizonytalanság uralkodik és nem tudni, mi lesz az amerikai választás kimenetele.

Szoldatov és Borogan úgy véli, „a Kreml az elmúlt két évtizedben fokozatosan visszanyúlt Sztálin háború előtt taktikájához, de a merényletekkel igazából soha nem állt le. A háború kirobbanása után pedig csak idő kérdése volt, hogy mikor újítja fel a szabotázscselekmények gyakorlatát. A tervek közül a legvadabb az volt, hogy meg akarták ölni a Rheinmetall hadiipari konszern főnökét– idézték fel.

Ezt is ajánljuk a témában

Riadót fúj a NATO és az Unió

Összeállításukat azzal zárták, hogy „mostanra a nyugati elhárítás már nem csukhatja be a szemét: az Unió, illetve a NATO hozzálátott, hogy riadót fújjon. 

De a közvetlen viszályt igyekeznek elkerülni Moszkvával

Nem is tudnak hasonló módon visszavágni, mert a Nyugat hivatalosan nem áll háborúban az oroszokkal” – fogalmaztak a szakértők, akik arra is rámutattak „most kell megtalálni a megfelelő feleletet, mert később nehezebb lesz reagálni az egyre jelentősebb terrorakciókra”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2024. szeptember 05. 17:54
Az elvtársak a FA-nél csak azt hazudják el, hogy a CIA-bábrezsim már számos gyilkos terrormerényletet hajtott végre RUS-ban a saját, valóban működő orgyilkosai által.
pipa89
2024. augusztus 13. 10:40
Orgyilkos osztagokról még nem hallottam, de orvgyilkosról már igen. Orvul megöl, na de orul megölni, az mi?
magyar-851
2024. augusztus 12. 21:58
Öngyilkos osztag lesz az, ruszki törperák!:DDDDDDDDDD
zsolti123
2024. augusztus 12. 20:40
Összefoglalva: "Hát igen, az Északi Áramlat, és a Crocus City Hall után Putyint kell sztálinozni, hogy szabotázsakciókat tervez." "Duginát kik robbantották fel?" "Clinton body bag? " "iráni vezetők felrobbantása? "Krimi-híd robbantás" "Ficót meglőtték, Trumpot meglőtték, Vucsicsot szeretnék, Északi Áramlatot felrobbantották." "A Kennedy gyilkosság 17 tanúja halt erőszakos halált. Biztosan a ruszkik voltak..." Magyar Hírlap 2023.máj.7. Ukrajna közölte, hogy folytatja az oroszok gyilkolását világszerte "Ejnye, de nagy terrorista ez a Putyin!" "Amerikai bérgyilkosság és terrorakció jó, az orosz meg rossz." "Fogd a másikra, ami te készülsz elkövetni! Vagy már el is követted… "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!