Üzent Moszkva: puccs készül Magyarország szomszédjában

2024. augusztus 10. 12:52

„Aki arról álmodik, hogy valamit erőszakkal ér el, az elbukik” – szögezte le Aleksandar Vučić.

2024. augusztus 10. 12:52
null

Nyitókép: Andrej ISAKOVIC / AFP

Moszkva figyelmeztette Belgrádot a nyugati országok képviselői által kezdeményezett tömeges zavargások előkészületeire – közölte Aleksandar Vučić szerb elnök újságírókkal. Arra a kérdésre, hogy a nyugatiak készülnek-e puccsra az országban, azt mondta: „A mai napon hivatalos információkat kaptunk az Orosz Föderációtól.”

„Az információ hivatalos csatornákon keresztül érkezett, és azon dolgozunk, hogy ezt rendezni tudjuk. A Biztonsági és Információs Ügynökség (Szerbia hírszerző szerve) felelős ezért, emellett a szerb kormány és más ügynökségek emberei, akik ezekre a dolgokra szakosodtak, 

teszik a dolgukat”

 – hangsúlyozta Vučić.

„Azok, akik arról álmodoznak, hogy valamit erővel érnek el, elbuknak. 

Szerbia következetesen halad előre, és ezt nem tudják és nem is fogják megállítani. Soha többé nem lesznek képesek megállítani. 

Ezt üzenem mindenkinek, és népünknek nincs miért aggódnia” – zárta mondandóját az államfő.

Korábban a Vecernje Novosti című napilap arról számolt be, hogy a szerbiai ellenzék tagjai készen állnak arra, hogy az augusztus 10-re tervezett belgrádi nyugatbarát tüntetéseket kihasználva elfoglalják az elnöki palotát, eltávolítsák az államfőt, és az ukrajnaihoz hasonló forgatókönyvet indítsanak el.

Maria Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint a szerbiai helyzet azt jelzi, hogy 

a rosszindulatú erők újra megpróbálják növelni az instabilitást a régióban.

Július 19-én Szerbia és az Európai Unió egy nyilatkozatot írt alá a stratégiai partnerségről a nyersanyagok területén, amelyben a lítium környezetbarát előállítására szólítottak fel Szerbiában. A szerbiai ellenzék határozottan ellenzi az esetleges lítiumbányászatot, mondván, hogy az veszélyeztetné az emberek életét és károsítaná a környezetet, és országos tiltakozásra buzdítottak.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2024. augusztus 18. 16:40
„Aki arról álmodik, hogy valamit erőszakkal ér el, az elbukik” – szögezte le Aleksandar Vučić. Ámen.
véna
2024. augusztus 10. 16:43
Akkor ezért gyűjtötte be a fegyvereket Vucic, na mégiscsak ragadt rá valami Orbánról. nem?
lajajakab11
2024. augusztus 10. 16:20
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor ura, a mű-cár parancsa: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
rasdi1
2024. augusztus 10. 14:52
Most ellenzékben "környezetszennyező", olyan jó kis "zöld" gumicsont, ami nagyon alkalmas a társadalom megbolondítására. Majd esetleges kormányra kerülést követően, jön a szöveg, az "új környezetbarát fejlesztésről" meg a "gazdasági szükségszerűségről" a "szent" GDP-ről, és megcsinálják ugyanazt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!