Oroszország merényletre készült a Rheinmetall vezére ellen

2024. július 11. 21:19

Az Egyesült Államok figyelmeztette Berlint az összeesküvésről.

2024. július 11. 21:19

Nyitókép: Ina FASSBENDER / AFP

Az amerikai hírszerzés információi szerint az orosz kormány azt tervezte, hogy meggyilkolja az ukrán hadsereg számára lőszereket és katonai járműveket gyártó német Rheinmetall vállalat ügyvezető-igazgatóját – közölte a CNN.

Amikor az amerikaiak tudomást szereztek a törekvésről, értesítették Németországot, amelynek biztonsági szolgálatai ezután képesek voltak megvédeni Armin Pappergert és meghiúsítani a tervet. Egy magas rangú német kormánytisztviselő megerősítette, hogy 

az Egyesült Államok figyelmeztette Berlint az összeesküvésről.

Oroszország több mint hat hónapja szabotázskampányt folytat Európa-szerte, nagyrészt meghatalmazottjai útján. Helyi amatőröket toborzott az Ukrajnának szánt fegyverekkel kapcsolatos raktárak elleni gyújtogatásoktól kezdve az apró vandalizmusig mindenre – mindezt azzal a céllal, hogy meggátolja a Nyugatról Ukrajnába irányuló fegyveráradatot és tompítsa a Kijevnek nyújtott közvélemény támogatását.

 

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eljolesz
2024. július 12. 10:12
Csak azt nem tudom, hogy A tanú-ról miért állították, hogy filmszatíra? A forgatókönyv író önkritikát gyakorolt, utána Bástya elvtársat a harmadik helyen akarták megölni. :)
alexandrosz-2
2024. július 12. 08:55
Szar zsidó proganda. Hazug is, aljas is, szánalmas is. Pont, mint a zsidó.
tvingaren
2024. július 12. 07:45
Az ilyen hirek a nemet, es egyeb nyugati kozvelemenynek keszulnek, azok meg ragas nelkul benyelik. Ott senkinek sem "kinos", mint a normalis helyeken.
august
2024. július 12. 06:12
:) Az ilyen hírek után kutatja az ember az emlékezetét, hogy vajon melyik kultúrkörnek is a sajátja a célzott likvidálás, legyen a kedves páciens bárhol a világban, ülhet bárhol, akár autóban, vagy tolószékben, vagy 4 emeletes panelban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!