Fogy az idő: Ukrajna forrong Magyarország miatt, de itt már nem áll meg

2024. augusztus 26. 11:29

Volodimir Zelenszkij nem csak Magyarországra haragszik, amiért Kijev nem jut hozzá a befagyasztott orosz vagyonhoz, hanem az eddig szoros szövetségesnek számító Washingtonra is.

2024. augusztus 26. 11:29

Nyitókép: AFP/Ukrán elnöki iroda

Az ukrán kormány tisztviselői egyre idegesebbek, mert késik az a megállapodás, amely lehetővé tenné, hogy Kijev az év végéig hozzájusson a befagyasztott orosz eszközökből származó jövedelmekhez – írja a Bloomberg.

A portál megjegyzi: 

a terv végrehajtását immár nem csupán Magyarország akadályozza, hanem az Egyesült Államok is, amely újabb és újabb követelésekkel áll elő.

Volodimir Zelenszkij tehát már nem csupán a magyar kormányra haragszik, hanem az eddig szoros szövetségesnek tartott Biden-adminisztrációra is.

A Bloomberg azt írja, a múlt hónapban az EU két lehetőséget kínált a tagállamoknak az eszközök hosszabb időre történő befagyasztására, de a blokknak
eddig nem sikerült megállapodást kötnie, és egyes tisztviselők szkeptikusak a megoldást illetően.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11apjavagyok
2024. augusztus 30. 12:02
Ukrajna forrong.Remélem fel is robban teljesen.
blondibarbi
2024. augusztus 27. 00:19
Izráel vár reád zilinszkíj ! (de lehet, hogy még ők se, pedig az a te néped...)
a-gyar-2
2024. augusztus 26. 22:45
Egy szép napon a nyugat úgyis ejti majd Ukrajnát, mint Afganisztánt, eltűri hogy az oroszoké legyen amit eddig elfoglaltak. Zelenszkij a saját népe elöl a kedvenc nagykövetsége tetejéről egy helikopteren fog elmenekülni, ha tud. Az ukránok pedig ott maradnak a nyomorban s amint lehet a még épkézláb 40 - 50-en aluli lakosság elmenekül. A kínaiak pedig mindent megvesznek bagoért mint Afganisztanban. A harcos nyugati politikusok és a média meg sem emliti Ukrajnát. Zelenszkij? Ki emlékszik az utolsó az USA által támogatott afgán elnök nevére?
Forgalmazó
2024. augusztus 26. 22:41
Pusztulj milliardos gyilkos féreg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!