Tombolnak az ukránok, vészesen fogy az idő – az amerikaiak Magyarországot okolják mindenért

2024. augusztus 12. 09:23

Az ukránoknak az állami vagyon eladásából vagy adóemelésből kellene finanszírozniuk a háborút, ha nem érkezik meg mielőbb a nyugati kölcsön, az Egyesült Államok viszont garanciákat követel a magyar kormánytól.

2024. augusztus 12. 09:23
null

Nyitókép: AFP/Sergei Supinsky

Szerhij Marcsenko, Ukrajna pénzügyminisztere felszólította a nyugati szövetségeseket, hogy gyorsítsák fel az 50 milliárd dolláros kölcsön folyósítását, valamint azt állította, hogy a fegyszerszállítások késése hozzájárult a tátongó költségvetési hiányhoz – írja a Financial Times. A tárcavezető hozzátette, Ukrajnának így nem lesz pénze a csapatai fizetésének fedezésére, emiatt pedig az országnak adóemeléssel vagy az állami vagyon eladásával kellene finanszíroznia a háború költségeit.

Az Egyesült Államok eközben azt követeli, hogy az Európai Unió garantálja a 260 milliárd euró értékű orosz vagyon befagyasztását, és aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Magyarország blokkolhatja ezt a lépést.

A cikk megjegyzi, Kijevnek azért is sürgős a döntés, mert az IMF szeptemberben megkezdi Ukrajna államháztartásának felülvizsgálatát. A nyugati kölcsönök kiharcolása mellett az ország vezetése állítólag azt tervezi, hogy 5 százalékra emeli a lakosság fizetését terhelő hadiadót.

Már területen viszont igencsak magabiztosak az ukránok: azt állítják, hogy meg sem fog nekik kottyanni, ha Magyarország leállítja a dízelszállítást.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2024. augusztus 13. 23:17 Szerkesztve
"az Európai Unió garantálja a 260 milliárd euró értékű orosz vagyon befagyasztását, és aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Magyarország blokkolhatja ezt a lépést." Ló...sz a s...be amíg nem garantálják legalább 10 évre az olaj és gáztranzitot! Bár ha aláírnak róla egy szerződést, azt sem fogják betartani, - ukránok. Bármely állam vagyonának befagyasztása a nemzetközi jog megsértése. Az EU-nak nincs joga sem az ingatlan, sem a banki vagyon befagyasztására, ez a tagállamok hatáskörébe tartozna, ha nem lenne jogellenes.
Vladiszláb
2024. augusztus 13. 16:54
Foglaljuk össze: Magyarország finanszírozza a nácikat, hogy legyen miből, a békében is kegyetlenül elnyomott, kárpátaljai magyarokat vágóhídra küldeni. A segíteni vágyásunkat a nyersolajtól való megfosztásunkkal igyekeznek triggerelni. Semmi okunk szeretni a ruszkikat, de jobb lesz, ha ők lesznek a szomszédaink.
Ma is bukik a Zorbán...
2024. augusztus 13. 16:46
citromosParizer 2024. augusztus 12. 16:21 Ami javasolsz, az eléggé kockázatos... Ha az orosz olajról lemondunk, akkor csak az Adria maradna. Most azt hagyjuk, hogy ott is lehet bármilyen műszaki probléma, földrengés, stb ami miatt leállhatna a szolgáltatás még a legjobb szándék ellenére is... De nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy így egyrészt a horvátok annyira emelnék az árat, amennyire akarják, hiszen nincs alternatíva. De még ez sem az igazi baj, ilyen a piac... Az igazi baj az, hogy a brüsszeli bolsevik terroristák bármikor megparancsolhatják a horvátoknak, hogy zárják el az olajat. És azok meg is tennék, hiszen félnek a következményektől. Ha pedig nem lenne olaj, megállna a gazdaság. Tehát nem szabad semmiképp lemondani az orosz olajról sem.
Ma is bukik a Zorbán...
2024. augusztus 13. 16:37
Magyarország nem blokkolhatja. Hanem blokkolnia kell. A vadállatias CIA-bábrezsim -a brüsszeli bolsevik bűnözők társtettessége mellett - jelenleg is aljas terrormerényletet hajt végre hazánk energiaellátása ellen. Korábban több alkalommal katonai fenyegetések is elhangzottak tőlük, és a Barátság vezetéket is fel akarták robbantani már régebben is. Nehogy már egy ilyen aljas banda pénzeléséhez mi is hozzájáruljunk bármivel is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!