Hidegzuhany az amerikai baloldalnak: még Kennedy is Trumpot támogatja Harris helyett

2024. augusztus 23. 21:46

Felfüggeszti kampányát Robert F. Kennedy Jr., valamint bejelentette: több csatatérállamban is Donald Trumpot támogatja.

2024. augusztus 23. 21:46

Nyitókép: Bastien INZAURRALDE / AFP

Robert F. Kennedy Jr. független elnökjelölt kijelentette, hogy felfüggeszti választási kampányát és Donald Trumpot támogatja, ezzel potenciálisan erősítve a republikánus volt elnököt – számolt be a Wall Street Journal. „Megígértem az amerikai népnek, hogy visszalépek a versenytől, ha ártalmassá válok” – mondta Kennedy egy pénteki nagygyűlésen. 

Szívem mélyén már nem hiszem, hogy reális utam van a választási győzelemhez ezzel a könyörtelen, szisztematikus cenzúrával és a médiával szemben

 – tette hozzá. „Szeretném, ha mindenki tudná, hogy nem fejezem be a kampányomat. Egyszerűen csak felfüggesztem, de nem fejezem be” – mondta ifjabb RFK. „A nevem a legtöbb államban továbbra is szerepel a szavazólapon. Ha valaki kék államban él, szavazhat rám anélkül, hogy ártana vagy segítene Trump elnöknek vagy Harris alelnöknek” – fogalmazott.

Kennedy szerint körülbelül 10 olyan csatatérállamban, ahol a jelenléte rontó tényező lenne, így az érintett államokban le fogja venni a nevét a szavazólapokról, és már el is kezdte ezt a folyamatot, és arra kérte a választókat, hogy ne szavazzanak rá.

Trump mögé áll be Kennedy

Trump melletti döntését indokolva Kennedy azt mondta, hogy azok az elvek, amelyek arra késztették, hogy elhagyja a Demokrata Pártot és függetlenként induljon, most arra késztetik, hogy a volt elnököt támogassa. Példaként említette többek között a szólásszabadság védelmét.

A közvélemény-kutatások szerint Kennedy távozása valószínűleg Trumpot fogja segíteni, ami örvendetes hír egy olyan jelölt számára, aki eddig nehezen tudta ellensúlyozni demokrata ellenfele, Kamala Harris alelnök lendületét. Az ő belépése a versenybe a múlt hónapban Biden elnök helyett a feje tetejére állította a választást. Most számos országos felmérésben vezet, és a létfontosságú csatatérállamokban is jobb számokat mutat.

 

 

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chekke-Faint
2024. augusztus 24. 13:46
Pedig eddig mindenhonnan azt nyomták, Kamala mellé állt egész Amerikai. Csak nem hazudtak?
atti64
2024. augusztus 24. 12:19
HELYES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Málaga21
2024. augusztus 24. 12:12
Na, ez a Kennedy se lesz nyugdíjas.
makapaka2
2024. augusztus 24. 10:59
Akinek esze van, és jót akar a világnak, és benne az USA-nak, az Tumpot támogatja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!