Elképesztő bejelentést tettek Zelenszkijék: január 1-jétől teljesen leáll a Barátság kőolajvezeték

2024. augusztus 30. 11:50

Ezzel a döntéssel Magyarország kőolajellátási biztonsága sérülhet.

2024. augusztus 30. 11:50
ZELENSZKIJ, Volodimir

Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója egy interjúban arról beszélt: jövő év január elsejétől leáll a Magyarországot, Csehországot és Szlovákiát orosz kőolajjal ellátó Barátság kőolajvezeték működése.

Ezt is ajánljuk a témában

Podoljak szerint ezzel a döntéssel Moszkva a legjobb piacát veszti el. „Európa megbízható és jó piac volt, az oroszok itt érték el a legnagyobb hasznot. Európában most mindenki azon dolgozik, hogy Oroszország ne játsszon szerepet a földrészen” – húzta alá.

A hvg szerint Magyarország kőolajellátási biztonsága sérülhet, ugyanis csővezetéken a Barátság mellett csak a Horvátország felől érkező Adria csővezetéken tudunk olajat importálni.

 

Összesen 263 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
p3d0fidesz
2024. augusztus 30. 18:39
Meg lett pofázva, hogy mindenki leáll a lukoil-os ruszki háborús pusztítás finanszírozásával. 2 évünk volt rá, és ráadásul nálunk a legdrágább az üzemanyag. Nincs min meglepődni, majd lesz más
Obsitos Technikus
2024. augusztus 30. 15:47
A réti polák egy idióta. Szerintem be volt baszva, amikor interjút adott, kevert össze mindent, többek közt a gázt az olajjal, a szojuzt a druzsbával. Ezek a cikkek pedig mindent mindennel, ami az egyikben gáz, az a másikban olaj, csak a réti polák maradt főszereplőnek. Hallható az bárhol, hogy mit mondott?
Obsitos Technikus
2024. augusztus 30. 15:39
Szerintem mindenki CSENDBEN hallgassa ezt meg: https:// fb.watch/uhxfY1siCx/
Akitlosz
2024. augusztus 30. 15:34
Hoppá na most aztán úgy el vagyok képedve! Mivel akkor jár le a szerződés így ezt már évek óta lehet tudni. Elképesztőek a hoppás újságírók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!