„Csak eljátszott a gondolattal” – így mentegette az ügyvéd a Taylor Swift-koncerten merényletet tervező fiatalt

2024. augusztus 11. 16:39

A szomszédok megdöbbentek a „visszafogott és barátságos” fiú tettén.

2024. augusztus 11. 16:39
null

Nyitókép:ROBIN VAN LONKHUIJSEN / ANP MAG / ANP via AFP

Ügyvédje szerint csak „eljátszott a gondolattal” az a fiatal, akit azzal gyanúsítanak, hogy merényletet tervezett a múlt vasárnapi Taylor Swift-koncertre.

Ismert: az amerikai szupersztár erre a hétre tervezett három koncertjét lemondták, miután az osztrák hatóságok feltártak egy 19 éves észak-macedóniai illetőségű férfi által tervezett merényletet, amelynek célja egy ISIS által inspirált öngyilkos merénylet végrehajtása volt a futballstadionban, ahol több tízezer rajongó akart részt venni a koncerteken. Az osztrák hatóságokat az amerikai szolgálatok értesítették, hogy valakik terrortámadást terveznek a koncertekre, ami közel húszezer ember halálát is eredményezhetné.

 „Érdekelte őt a dolog” – mondta a Reutersnek Ina-Christin Stiglitz ügyvéd, hozzátéve hogy a bombája amúgy sem működött volna, mert nem volt járatos a dologban, a neten próbált infókat beszerezni. Az ügyvéd azt is leszögezte, hogy a fiatal csak az elmúlt hónapban került kapcsolatba az ISIS-szel.

A cikkből kiderül: a Ternitz nevű kisvárosban a szomszédok megdöbbenésüket fejezték ki a 19 éves fiú letartóztatása miatt, akit visszafogottnak, de barátságosnak jellemeztek. Elmondásuk szerint a radikalizálódásra utaló kevés jel egyike az volt, hogy nemrégiben hosszú szakállt növesztett. Arra a kérdésre, hogy miért változtatta meg a külsejét, az ügyvédje azt mondta: „Menő akart lenni”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nimril
2024. augusztus 12. 01:49
Hát persze. A lépcsőházban is mindig köszönt ez a kis ártatlan! Kezdődik a mosdatás. Hogy basznátok meg a kurva anyátokat!
blondibarbi
2024. augusztus 11. 20:02
"csak eljátszott a gondolattal" ? ? ? ! Akkor most vagy 50 évig játsszon el a gondolattal a börtönben, hogy ilyen gondolatokkal nem játszadozunk ! ! !
wombatmenhely
2024. augusztus 11. 19:04
Sok nem derül ki róla, főleg büntetőügyekkel foglalkozik: www.anwalt-stiglitz.at/ Feltűnő, hogy a császárváros méregdrága történelmi belvárosában van az irodája.
wombatmenhely
2024. augusztus 11. 18:56
Az ügyvédnő szerint nem is volt nehéz gyermekkora?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!