Botrányos olimpiai megnyitók: megnéztük, volt-e példa valaha a párizsihoz hasonló esetre

2024. augusztus 02. 11:34

Volt olyan kellemetlen ceremónia, amelyen a fellépő helyett más énekelt, máshol az olimpiai láng okozott galibát.

2024. augusztus 02. 11:34

Hatalmas felháborodást keltett a párizsi olimpia megnyitó ünnepsége, egyebek mellett Az utolsó vacsora című Da Vinci-festmény kifigurázása miatt, amely széles körben gerjesztett heves indulatokat. Ugyanilyen megrökönyödést váltott ki az emberekben a szakállas szőke nők vonaglása, valamint a meztelen, kékre festett Dionüszosz is. A képen is látható előadó később azt nyilatkozta, hogy büszke az előadására, ez a kultúrája része. „Tele vagyunk különböző emberekkel, és mindenki a maga módján él, és mindenkinek joga van hozzá” – nyilatkozta. 

Tátogó kínai kislány

Azonban nem ez volt az első botrányos olimpiai megnyitó, bár egy részüket inkább technikai probléma okozta.

A 2008-as pekingi olimpiai játékok megnyitóünnepségén az akkor kilencéves Lin Miaoke énekelte a kínai nemzeti himnuszt, a kislányt pedig mindenki a szívébe zárta. Csakhogy kiderült, hogy nem az ő hangját lehetett hallani a stadionban, hanem egy hétéves társáét Yang Peiyi-ét. A korábban országos versenyt nyerő kislány azért nem állhatott színpadra az olimpiai megnyitón, mert csúnyán álltak a fogai. 

2010-ben Vancouverben a téli olimpiai megnyitó ünnepsége kezdődött kínosan, mivel a hatalmas üst, amelyet négy oszlopnak kellett volna felemelnie az olimpiai lánggal, meghibásodott. Az egyik oszlop nem emelkedett fel, így azt azt meggyújtó sportolónak rögtönöznie kellett, így csak feltartotta a kezében lévő fáklyát. 

Elégetett galambok

1988 – Szöulban a megnyitón egy csapat galambot engedtek be a stadionba a béke jelképeként. Amikor azonban meggyújtották az üstöt, több galambot is elégettek az élő televíziós közvetítésben, 

A téli olimpiát 2014-ben Szocsiban rendezték meg. Széleskörű találgatások folytak arról, hogy a város teljesen felkészült-e a sporteseményre, és a megnyitóünnepségben történt is egy  hatalmas technikai baki. A híres olimpiai gyűrűk felemelkedésekor az ötödik gyűrű nem világított, így elég furcsára sikeredett a szimbólum. 


 

 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­É­r­­t­­é­­k­e­­l­­­d­ ­­­a­­­ ­­s­­z­­e­x­­i­­ ­­­p­­u­­n­c­­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
2024. augusztus 02. 18:03 Szerkesztve
Nem lehet minden kisebbségre tekintettel lenni! Objektív lehetetlenség! Úgy meg különösen nem, hogy ezzel a többséget/másokat hoznak hátrányos helyzetbe! Van sajnálatos módon számos olyan eset, amiképpen ez is annak tűnik, amikor a jóemberkedés eredménye aljasság! Imane Helif esete az!
Öreg Palóc
2024. augusztus 02. 17:53
Ezek nem botrányok. Ezek technikai hibák voltak. Az István a Király ősbemutatóján is Varga Miklós a háttérből énekelt. De ez a francia lmbtq olimpia ez botrányos! És nem csak a megnyitója, hanem a folytatása is. Minden napra esik egy szemét franci bunkóság !! Most pl akkor is oda fogják adni az olimpiai aranyat a férfi boxolónak, ha egyetlen nő sem fog kiállni ellene, mert mindenképpen egy lmbtq olimpikont akarnak ünnepelni !!!!!! A mi Lucánknak csak akkor van esélye ha ki tudja ütni ezt a bazári majmot, mert különben ha csak szimplán jobb lenne, akkor is elcsalnák a meccset !!!
tapir32
2024. augusztus 02. 17:30
„Ki a nagyobb háborús bűnös: az az oldal, amelyik kész tárgyalni a háború befejezéséről, vagy az, amelyik ragaszkodik ahhoz, hogy folytatni kell a háborút anélkül, hogy látszana a vége, nem számít, hány élet veszik el közben?” Arnaud Bertrand Az EU vezetésében sokan háborús bűnösök! A hazai ellenzék is az!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!