Az amerikaiak üzenni akartak a Zelenszkijnek – elemző az Északi Áramlat felrobbantásának legújabb teóriájáról (VIDEO)

2024. augusztus 22. 18:28

Hortay Olivér nem hisz a Wall Street Journal történetében.

2024. augusztus 22. 18:28

Nyitókép: a tenger a gázvezeték felrobbantása után (Fotó: Handout/AFP)

Hortay Olivér, a Századvég elemzője szerint több sebből is vérzik az a Wall Street Journál által megírt történet, miszerint egy ukrán katonatisztekből és üzletemberekből álló társaság áll az Északi Áramlat gázvezeték felrobbantása mögött.

Az elemző a Hír tv Napi Aktuális című műsorában emlékeztetett, hogy

biztonságpolitikusok a merénylet után egybehangzóan azon a véleményen voltak, hogy egy ilyen nagyszabású akcióhoz nagyon komoly technikai felkészültség, előkészületek kellenek; csak valamelyik nagyhatalom szolgálata lett volna képes egy ilyen robbantást kivitelezni.

Ennek tükrében nehéz elhinni, hogy egy baráti társaság vitte volna véghez a merényletet, ahogy nehéz elhinni azt is, hogy az amerikai adminisztráció és a CIA mindent megtett volna az akció megakadályozása érdekében, mikor pár hónapja még Joe Biden azt mondta, hogy ezt a vezetéket meg kell semmisíteni – mondta Hortay. 

Szerinte az is abszurd, hogy a német hatóságok odáig jutottak, hogy egy ukrán búvároktató ellen adjanak ki elfogatóparancsot.

Emlékeztetett, hogy Svédország és Dánia eredménytelenül zárta le nyomozásait, Németország pedig nem tesz komolyabb erőfeszítéseket az igazság kiderítésére. Így az egész Unió kiszolgáltatottá válik annak, hogy a nagyhatalmak a saját érdekeik mentén magyarázzák a történteket.

Hortay ezzel együtt azt valószínűsíti, hogy 

az amerikaiak ezzel a cikkel üzenni próbáltak Zelenszkijnek, hiszen a korábbiaktól eltérően az ukrán elnök ebben a történetben már aktív résztvevőként jelenik meg, mint aki tudott az akcióról. 

Az sem lehet véletlen, hogy ennek történetnek a felvetése egybeesik a kurszki ukrán előretöréssel – tette hozzá. 

A teljes beszélgetést itt nézheti meg:

 

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2024. augusztus 23. 00:45
tohuvabohu
Martell 2
2024. augusztus 23. 00:32
Én sem, ez egy CIA mese, az USA robbantott.
julius68-2
2024. augusztus 22. 23:40
A Gazprom mintegy 2,5 milliárd köbméter gázt exportált Kínába februárban, Oroszország ezzel az ázsiai nagyhatalom legnagyobb külső beszállítójává vált. Fingós Joeék ezt is elintézték nem elég, hogy az EU-t elvágták az olcsó orosz gáztól és helyette a saját palagázas LNG-t adják nagy haszonnal 8 ezer kilométerről, de sikerült Kínát ellátni olcsó energiahordozóval. Az EU meg lemarad !
blondiner
2024. augusztus 22. 21:34
A négy robbanás erejét darabonként 500 kg tnt-re saccolták. Az 2 tonna, amit egy vitorlással vittek, és 2 merülő búvár vitt 70 méter mélyre. Életszerű :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!