Aláírta az LMBTQ-propaganda elleni törvényt a bolgár elnök

2024. augusztus 15. 20:51

Korábban az Európa Tanács emberi jogi biztosa arra szólította fel Rumen Radevet, hogy ne írja alá a törvényt.

2024. augusztus 15. 20:51
FRANCE-POLITICS-SPORT-SUMMIT-LOUVRE-SUSTANIBILITY

Nyitókép: Xose Bouzas / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Aláírta Rumen Radev bolgár elnök csütörtökön azt a rendeletet, amely lehetővé teszi, hogy az országban hatályba lépjen az LMBTQ-propaganda elleni törvény, amelyet múlt héten fogadott el a parlament – közölte az államfő hivatala Szófiában.

A jogszabály egyebek között megtiltja, hogy az iskolákban bátorítsák a nem hagyományos szexuális orientációt, illetve a biológiai nemtől való eltérést.

A törvény éles vitákat váltott ki belföldön, külföldről pedig mások mellett az Európa Tanács emberi jogi biztosa is arra szólította fel Radevet, hogy ne írja alá, mert diszkriminatív az LMBTQ-közösséghez tartozókkal szemben. A most bejelentett elnöki döntést követően a jogszabály megjelenhet a hivatalos közlönyben, és így érvénybe léphet – derül ki a közleményből.

(MTI) 

 

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2024. augusztus 16. 01:20
Gratulálok!!!
pandalala
2024. augusztus 16. 00:13
"LMBTQ-propaganda elleni törvény"
gilou-au-clavier
2024. augusztus 15. 22:38
Ugyan, némi zsidulás és buzulás még a legjobb magyar családban is előfordul, a kolbásztöltő, szotyiköpködő balkáncigány kipcsaknindzsa bőven tudna erről mesélni. Csak nem akar.
Dorset Naga
2024. augusztus 15. 22:21
Vegyék bele az alkotmányba is,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!