A Vatikán súlyt ad a kritikáknak

2024. augusztus 06. 05:43

Woke-olimpia: a pucér Törpapa lehet Dionüszosz, akkor se fetrengjen az oltáron.

2024. augusztus 06. 05:43
null
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

Fotó: X.com

„Nem nyugszanak a kedélyek a párizsi olimpia megnyitóünnepségén előadott műsor miatt. Az Európai Jog- és Igazságügyi Központ bírósághoz fordul, mert szerintük meggyalázták a francia kultúrát és keresztényellenes propagandát folytattak a szervezők, akiknek nem az volt a céljuk, hogy bemutassák a méltán híres nagy francia civilizációt, hanem egy eltorzult, kozmopolita világot, egy woke-káoszt jelenítettek meg.

Rengetegen várták a Vatikán reakcióját is, amely egy héttel a botrány után szomorúságát fejezte ki a jelenetek miatt. Úgy fogalmaztak, egy olyan rangos eseményen, ahol az egész világ a közös értékek mentén egyesül, nem szabadna olyan utalásoknak megjelennie, amelyek sok ember vallási meggyőződését nevetség tárgyává teszik. Álláspontjuk szerint a véleménynyilvánítás szabadságának a mások iránti tiszteletben kellene megtalálnia a határait. Igen, jól látja mindenki, az ultrakonzervatívnak gondolt Vatikán oktatja kölcsönös tiszteletre, elfogadásra, befogadásra a libernyákokat.

Ugyanakkor felerősödtek azok a hangok is, amelyek kifejezetten előremutatónak, progresszívnek és lenyűgözően kreatívnak találták a műsort, amely szerintük új fejezetet nyitott a hasonló programok történetében. Kardos Gábor filozófus szerint a megnyitó legfőbb üzenete és célja az volt, hogy odaadják az embereknek, az utca emberének és a népnek az olim­piát, ne csupán a kiváltságosoké legyen. Ezért újították meg forradalmian a műfajt azzal, hogy kivitték a stadionokból Párizs utcáira, a Szajna partjára. Én ugyan nem vagyok filozófus, de látom a tudós kinézetet kölcsönző szemüveg vastag keretén legördülő izzadságcseppet ennek a gondolatnak a születése közben.

Ugyan miféle kiváltságosokról beszél Kardos a tömegmédia korában? A megnyitót az emberek kilencvenkilenc százaléka a televízióban vagy az interneten követte nyomon, gyakorlatilag az az egy százalék volt kiváltságos, aki ki tudott menni a Szajna partjára. De mindez lényegét tekintve el is törpül Kardos másik meglátása mögött, miszerint a szabadság, egyenlőség, testvériség hármas jelszavát a középpontba állító műsor tükröt tartott nekünk, amibe nagyon nem esett jól belenéznünk. ”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. augusztus 06. 15:15
A luciferi ellenpápa vezette vatikán nem adott semminek semmit. Amit hablatyolni bírt azt alaposan megkésve, a sátán előtti mély alázattal tette, gyáván és sunyin. Pont úgy mint ti a zsidesszel ganajdics. Szart se értek.
gyaloggos
2024. augusztus 06. 15:13
S AZÉRT EMLÉKEZTETLEK, BAYER minek is nevezte a PÁPÁT VÉN TROTTYOSNAK! A PUHATESTŰEK SZILÁRD gerinccel bíró ÉLŐLÉNYEK mellettetek!
gyaloggos
2024. augusztus 06. 15:02
ORBÁNIZMUS MAGYARORSZÁGON! ERRŐL most írják a könyvet ÁLLAMI pénzen, ORBÁN VIKTOR megbízásából! AZ a könyv való nektek, arról beszéljetek,s S NE a VALLÁSRÓL, HITRŐL!
gyaloggos
2024. augusztus 06. 14:55
CSAK ÁRTOTOK a VALLÁSNAK, nem kicsit, nagyon! AKIK annyit hazudnak, mint te, mint ti, a KVARTETT, aki, akik OLYAN intenzíven tolják ORBÁN VIKTOR ORSZÁGROMBOLÁSSAL megrakott SZEKERÉT, azok NEM lehetnek HÍVŐ emberek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!