A kurszki offenzívával Ukrajna sokkolta az egész világot az amerikai szakértő szerint

2024. augusztus 10. 16:32

Max Boot úgy véli, „Oroszország belső védelme laza” és a „nehézkes orosz erők” nem képesek gyorsan reagálni.

2024. augusztus 10. 16:32

Nyitókép: ANATOLIY ZHDANOV / Kommersant Photo / AFP

Max Boot szerint Kijev olyan hadműveletet hajtott végre, amelyet katonai elemzők nem tartottak kivitelezhetőnek – írta a Washington Poston megjelent véleménycikkében az orosz származású amerikai író. A Külkapcsolati Tanács nevű washingtoni agytröszt szakértője hozzátette: az ukrán hadsereg sokkolta az egész világot, mert több fegyvernem katonáit vetette be, felhasználva a gyalogságot és a tüzérséget, továbbá a Nyugattól kapott páncélosok egy részét, valamint az elektronikus hadviselés eszközeit.

Ezt is ajánljuk a témában

A szakértő szerint „Oroszország belső védelme laza” és a „nehézkes orosz erők” nem képesek gyorsan reagálni. Szerinte így fordulhatott elő, hogy az ukránok a kurszki területre „egyszerűen besétáltak”. Véleménye szerint ezt bizonyítja a Wagner-csoport tavaly nyári „művelete” is, amikor csak azért nem vonultak be Moszkvába, mert visszafordultak a cél előtt.

***

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. augusztus 11. 10:19 Szerkesztve
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor türannosza, a mű-cár parancsa: ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
kir2vik
2024. augusztus 11. 08:03
Egyes libsi ukránpártiak még itt is szépelegtek, hogy nem kellene az orosznak az Olimpia alatt háborúzni... Nos, az ukránnak lehet.
polárüveg
2024. augusztus 11. 04:24
Azért érdemes átgondolni egy kevésbé szembeötlő hipotézist. Mert az orosz egy nagy sakkozó nemzet. Mi van akkor, ha szándékosan hagyták ezt az ukránnak navezett MATO-betörést? Mit nyernek ezen az oroszok? Egy megtámadott ország esetben látszólag butaság feltenni ilyen kérdést. De mégis. Ez bizony megerősíti az orosz lakosságot az egész, nyugat által támogatott ukrán hajcihő ügyében. A gázárak megemelkedtek. A támadásban bevetett ukrán elitcsapatok körbezárhatóak, ledarálhatóak. A támadás ledarálása és a katonai bosszúválasz után Zelenski népszerűsége hogyan is alakulhat? Szóval a sakkban is működik stratégiai áldozat. Mindezek más színben tüntetik fel az eseményből levonható levonható elvi lehetőségeket.
EX_Terminator
2024. augusztus 11. 01:57
Egen. ebben nincs vita.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!