Zelenszkij meglepő nyilatkozatot tett: egyre nyitottabb a tárgyalásra Oroszországgal

2024. július 20. 16:31

Tudjuk, mi lenne a háború igazságos befejezése, de ez nem csak rajtunk múlik – mondta az elnök.

2024. július 20. 16:31

Nyitókép: SAMUEL CORUM / AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a héten szokatlanul visszafogott hangot ütött meg nemzetéhez intézett beszédében, és először utalt arra, hogy hajlandó tárgyalni Oroszországgal azóta, hogy kitört a háború – írta meg a CNN. Zelenszkij azt javasolta, hogy Moszkva küldjön küldöttséget a következő békecsúcsra, amelyet reményei szerint novemberben tartanak.

Bár az orosz csapatok kelet-ukrajnai előrenyomulása jelentősen lelassult, mióta májusban amerikai fegyverek érkeztek az országba, teljesen nem állt meg. Oroszország még mindig területeket nyer, bár sokkal lassabb ütemben.Ugyanakkor kérdéses, hogy Ukrajna néhány legközelebbi és legfontosabb szövetségese – nevezetesen az Egyesült Államok és Németország – hajlandó-e továbbra is forrásokat áramoltatni a konfliktusba Kijev támogatására.

Hétfőn újságíróknak nyilatkozva Zelenszkij azt mondta, hogy Ukrajna nem kap elég nyugati segítséget a háború megnyeréséhez, rámutatva, hogy annak kimenetele messze Ukrajna határain túl fog eldőlni.

Nem minden tőlünk függ. Tudjuk, mi lenne a háború igazságos befejezése, de ez nem csak rajtunk múlik. Nemcsak a mi népünktől és a mi akaratunktól függ, hanem a pénzügyektől, a fegyverektől, a politikai támogatástól, az EU, a NATO és a világ egységétől is” 

– mondta az elnök.

John Herbst volt ukrajnai amerikai nagykövet szerint hihető, hogy Zelenszkij hangnemváltása reakció volt az Egyesült Államokban kibontakozó eseményekre, ahol Donald Trump volt elnök hétfőn az Ukrajnának küldött támogatás elkötelezett bírálóját, JD Vance-t jelentette be jelöltjelöltjének. A CNN-nek az Aspeni Biztonsági Fórumról nyilatkozva Herbst úgy vélte, hogy előfordulhat, hogy Zelenszkij azzal próbál a lehetséges jövőbeli Trump-kormányzat felé fordulni, hogy hangsúlyozta, hajlandó lenne tárgyalni.
 

 

 

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­­r­t­é­­­k­­­e­­­l­­d­­­ ­a­­ ­­s­­z­­­e­­x­i­­­ ­­­p­u­n­c­­i­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Lami66
2024. július 21. 06:36
Hamar eljön az az idő amikor már könyörögni fog, hogy álljanak szóba vele az oroszok. Szerencséje lesz ha Trump lesz az elnök, mert az azt mondja, itt és most vége a háborúnak, ott a határ ahol a frontvonal van.
bagira002
2024. július 21. 00:53
Végül Orbán indította el béke folyamatot tárgyalási kapcsolatokkal közben járásával . Brüsszel nagyon prüszköl emiatt, mert Zelenszkij bukásra áll csak ezt titkolták az eus országok előtt . Brüsszel a háborút szította feszültséget tart fenn aljas módon béke ellensége . Trump Zelenszkijt úgy seggbe rúgja hogy Brüsszelig Ursula ölébe repül .
bagira002
2024. július 21. 00:43
Trumpnak egy szavába kerül , Zelenszkijnek megparancsolja takarodj a sarokba már is megy . Zelenszkij csak a keleti blokk országaival szemétkedik játssza a hőst főnököt lenéző uralkodót , mihelyst a nagy pocsolyán túlról beszólnak neki rögtön pincsi kutya lesz belőle pitizik lehasal . Bidenék Z-nek a segítséget megígérték mit szólnak hozzá Trump előtt meghunyászkodik nem követel fegyvert pénzt békét akar .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!