Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Vége az ECR-színjátéknak: Von der Leyen a Zöldeknek udvarol

2024. július 02. 18:03

Az Euractiv szerint megkezdték az egyeztetéseket.

2024. július 02. 18:03
Discussion round - How to achieve a climate-friendly Europe

Nyitókép: BRITTA PEDERSEN /AFP

Ursula von der Leyen tárgyalásokba kezdett a Zöldekkel, miután már egyeztetett a szocialistákkal és liberálisokkal, hogy megnyerje az Európai Parlament támogatását a második bizottsági elnöki ciklusához – számol be az Euractiv

A Európai Néppárt sikeres EP-választása után, Von der Leyen az újrázásához szükséges 361 szavazat megszerzését tűzte ki célul.

Azonban az EPP-n belüli néhány delegáció, például a francia Les Républicains és a német FDP, ellenezhetik Von der Leyen újraválasztását. 

Ezt is ajánljuk a témában

A volt bizottsági elnök a következő ciklus politikai programját alakítja épp, figyelembe véve pártja prioritásait, valamint a szocialisták és liberálisok követeléseit. A szélsőbaloldali Zöldekkel való tárgyalás során közös nevezőre jutottak olyan kérdésekben, mint a Zöld Megállapodás, klímasemlegesség, és az iparpolitika.

Ezt is ajánljuk a témában

Von der Leyen esetleges együttműködése az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) csoportjával, amely a lengyel Jog és Igazságosságot (PiS) és az olasz Fratelli d'Italiát egyesíti, aggodalmakat vet fel a szocialisták és liberálisok között. 

A kampány során többször kijelentették, hogy nem támogatják Von der Leyent, ha Melonival és az ECR-rel szövetkezik.

 Von der Leyennek három együttműködési alapelve van a pártokkal: pro-Ukrajna, pro-Európa és a jogállamiság fenntartása – írja az Euractiv.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 14:58
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­k­­­e­l­d­­ ­­­a­­ ­­­s­­z­­e­­x­­i­­­ ­p­­­u­­­n­c­i­­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Reszelő Aladár
2024. július 03. 07:25
A mostani felállásban Lenintől jobbra mindenki náci. És most azon megy a matek, hogy a balközéptől a kommunistákig megvan-e a kellő szavazat. A program pedig pofonegyszerű: mindent Ukrajnának, semmit Orbán Viktornak, a kutya anyját Kínának, minden mást majd megmondanak a Demokraták. Ha ez nem elég programnak az EP-ben, akkor nem tudom mi kell. Amúgy jó EP szokás szerint a tartózkodást is igennek veszik és meg is vannak.
Dixtroy
2024. július 02. 21:46
Az, hogy Orsolya vergődik a székében, mint akit seggbe basztak, azt mutatja hogy egyáltalán nem lefutott menet az ő újrázódó elnöksége, a tutihoz még nagyon nincsen meg, ami kell.
Farkaskoma
2024. július 02. 21:22
Ez nagyon jellemző VdL-ér,mint egy rossz kurva, mindenkinek lefekszik, hogy a pozícióját megtartsa. Sokkal jobb lenne, ha a mostani európai “elit” eltakarodna, és lehetőséget kapna valaki más, akinek van saját ötlete, megoldása, terve Európa felemelésére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!