Váratlan helyről érkezett: „Magyarország másodhegedűst játszott Ausztria mögött, most nagykutyává válhat”

2024. július 15. 08:54

A Politico elemzése szerint Orbán Viktor miatt fogtak össze a Habsburg Birodalom egykori országai, mert jobboldali körökben példaképként tekintenek rá, aki ingadiplomáciájával jóval politikai súlya fölött teljesít.

2024. július 15. 08:54
AUSTRIA-HUNGARY-POLITICS-DIPLOMACY

Nyitókép: AFP/Tobias Steinmaurer

Orbán Viktor éppen Bécsben jelentette be, hogy megalakítja a Patrióták Európáért politikai frakciót, mely magában foglalja az egykori Habsburg országok, Ausztria, Csehország és Magyarország területeit – hívja fel a figyelmet a Politico. A cikk szerint valószínű, hogy szlovén és szlovák pártokat is el tud csábítani a csoport.

A lap úgy látja, a Habsburg Birodalom pusztulását tekintve szövetségük elmélyülése meglepő, hiszen például az osztrák Szabadságpárt évtizedekig követelt jóvátételt a csehektől.

Akkor miért zárják össze hirtelen a sorokat? Egyetlen szóval: Orbán. Bármit is gondol az ember a ravasz magyar miniszterelnökről és az ingadiplomáciájáról, tagadhatatlan, hogy politikai súlya fölött teljesít. Közép-Európában, a jobboldali körökben őt tekintik mintának

– írja a brüsszeli portál.

Matthew Karnitschnig megjegyzi, bár a Habsburg Birodalomban Magyarország másodhegedűst játszott Ausztria mögött, most nagykutyává válhat, a Patrióták megjelenése pedig valódi hatást jelenthet, pláne, hogy a közvélemény-kutatások alapján a szeptemberi választások előtt a frakció politikusai a legnépszerűbbek Csehországban és Ausztriában is.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 199 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2024. július 16. 04:31
"csaplár..izé"! SŐT KÖRBEFARAGJUK A PÖCSÖTÖKET NYILVÁNYOSSAN A HŐSÖK TERÉN..MIKÖZBE' AZ INTERNACIONÁLÉ-T DANOLJUK KÓRUSBA..A BUDAPESTI--VII.KERÜLETI, KAZINCZY UCCAI-- FESZTIVÁLZENEKAR KISÉRETÉVEL...VEZÉNYEL: FISCHER IVÁNY!.......BIZONYÁM...FRANKÓN! EZ ÉS ILYESMI VÁR REÁTOK, IDEJE BBESZARNOTOK..ANGYALBÖGYÖRŐ!!! KAMPÓSORRÚAKNAK INGYENES A BELÉPŐ....MER' MI KERESZTÉNYNEMZETIEK IGY SZOKJUK ESSZTET CSINYÁÁÁNI...UGYI.
csapláros
2024. július 15. 18:55 Szerkesztve
orrban 2024. július 15. 16:38 ..."Eltapossuk a magyar nemzetet kifosztó náci patkányszektát!! "... Anno Szálasiék és a nyilasok örjöngtek ennyire. Lesz sörpuccs is és Kristályéjszaka??? Aki meg nem liberálnáci, azokra meg valami sárga egyezményes jel, mi??? Kik fosztják ki a magyar nemzetet, te nagyon hülye? Téged ki foszt ki? A sarki fűszeres??? Fingod sincs róla takonyként a falról csorgó liberálnáci tetű. Ez idő szerint TI vagytok a patkányok, mert eddig a lotyapofázó furulya szavára, most meg az új patkányfogó, a poloskapeti furulyázására mentek neki a tengernek. Nem véletlen, hogy Budapesten is tény szerint szinte osztódással szaporodtok, és hova-tovább már a gyermekeket is megtámadjátok és a fene tudja milyen betegséget fogtok terjeszteni...
Akitlosz
2024. július 15. 17:04
Magyarország (Ganz Danubius Fiume) akkora, de akkora csatahajókat épített volna. Ersatz Monarch hajóosztály 24 500 tonna 31 000 lóerő 172 méter hosszú 28,5 méter széles Csehország meg gyártotta volna hozzá a fegyvereket. Jó nagy Skoda hajóágyúkat. 35 cm Marinekanone L/45 M. 16 1 töltény 700 kiló. Lőtávolság 31 km. A magyar hajók neve valószínűleg SMS Hunyadi illetve SMS Budapest lett volna.
Chekke-Faint
2024. július 15. 16:30
Az ingapolitika nem az amit Orbán csinál. Ő mindig azt mondja amit előtte mondott. Folyamatosan egyformán nyilatkozik és, nem változtat véleményén. Ezek szerint nem tudják mi az ingapolitika, bár nem lepődnék meg ha tudatosan csúsztatnának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!