Ukrajna kemény bejelentést tett: ezt csinálták az ukrán önkéntesek

2024. július 16. 17:26

Rendhagyó akcióra küldték az önkénteseket.

2024. július 16. 17:26
Digital Photo Illustrations

A nyitókép illusztráció. Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A sci-fik és a jövőbe tekintő háborús történetek elevenednek meg napjainkban, legalábbis akkor nem tudunk másra gondolni, mikor a Portfólió a Kyiv Independent cikke alapján arról hírez, hogy az ukrán katonai hírszerzés állítása szerint közel száz olyan oroszokhoz kötődő honlap állt a földbe, mindössze csak egy véres disznófejet mutatva a látogatóknak. A célpontok ráadásul az ukrán önkéntesek munkájának köszönhetően kerültek offline állapotba.

Az akciót július 15-én hajtotta végre egy önkéntes hacker közösség, legalábbis az ukrán hírszerző ügynökség szerint. A Telegramon megjelent bejegyzés szerint a misszió célja egy olyan kibertámadás volt, amely az orosz állami apparátust kiszolgáló vállalatok belső rendszereit semmisíti meg. A megtámadott cégcsoportok és szervezetek között éppen úgy megtalálható a RUMOS-LADA autókereskedés, mint a „vállalati weboldalak fejlesztésével foglalkozó vállalatcsoport”, az MITgroup, vagy a United Crane Technologies, ami egy „emelőberendezések gyártásával és értékesítésével foglalkozó vállalat”.

A kibertámadás következtében most az oroszoknak szánt szokásos oldalak helyett egy disznófej és a 404-es hibakód jelenik meg” 

– áll a Telegramon.

Míg a Nemzetközi Büntetőbíróság korábban a háború során Ukrajnát ért, Moszkva által tagadott kibertámadásokat vizsgálta, egy katonai hírszerzési forrás azt nyilatkozta a Kyiv Independentnek, hogy egy június végi nagyszabású kibertámadás során a megszállt Krímben és más, orosz ellenőrzés alatt álló területeken legalább 250 ezer orosz maradt kommunikáció nélkül. Ahogy az ukrán hírszerzés fogalmazott: az orosz szolgáltatók képviselői ezt „a legerősebb túlterheléses (DDoS) támadásnak nevezték, amelyet valaha is tapasztaltak”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­É­­r­t­­­é­­­k­­e­­­l­d­ ­a­ ­s­z­e­­x­i­­­ ­­p­­u­­­n­c­i­­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
bagira002
2024. július 17. 01:29
Fos megint hazudik.
Kecmec
2024. július 16. 22:50
Azért is szeretem mert náluk az önkéntes terrorizmus nemzeti sport ahogyan szépen be is bizonyították sikerült a kis szimpatikus bajszos osztrákot egy fél millióval überelni...igaz nekik nem voltak házi kedvenceik ....ugy vegyesen zsidó, orosz, magyar, román..... hogy már a német erős áramú szerelők sem bírták nézni..... golyó spórolás címen vasrudakkal dolgoztak ha meg elfáradtak élve élhantolták.....majd szép ukrán nepdalokra harmonikáztak..... micsoda humanisták, és ezt még meg akarták ismételni csak ezek a gonosz oroszok ne lettek volna. Azért is gondolom ők ebbe a közösségbe valók..... teljesen fel vannak készülve mentálisan, kulturálisan, gazdaságilag...hej.micsoda nettó nyereség volna ha csatlakoznának , gyereinknek és unokáinknak micsoda jót hagynánk..... Elmebetegek!
Mich99
2024. július 16. 22:02
Ezt ugyanazok az "ukránok" csinálták, mint akik az Északi Áramlatot felrobbantották...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!